Valbescherming voor een keeper

Ben jij keeper van je voetbalteam en ben je opzoek naar geschikte kleding? Ben je niet zo fan van het keepen op harde ondergronden en zoek je naar kleding die jou beschermen tegen de val? In dit artikel gaan we daar verder op in.

valbescherming doelman

Last van kneuzingen en schaafwonden

Veel keepers zijn niet blij met de opkomst van het kunstgras. Kunstgras is een hard ondergrond waardoor het duiken een stuk harder zal aankomen dan wanneer je duikt op echt gras. Dit levert in veel gevallen meer kneuzingen en meer schaafwonden op.

We zien de schaafplekken vaak terug op ellebogen, onderbeen en bovenbeen. Maar ook de heup heeft het zwaar te verduren. Het zijdelings duiken zorgt ervoor dat een groot deel van de klap met de heup wordt opgevangen. Vaak is er na één keer duiken nog niets aan de hand. Maar zodra er meerdere keren per week frequent gedoken wordt begint de pijn in de heup alsmaar toe te nemen.

keepers kleding om val te breken

Beschermkleding voor keepers

Gelukkig is er kleding beschikbaar die helpt bij het breken van de val waardoor de pijn in flinke mate afneemt. We nemen de opties met je door.

Regulier keepers shirt

Allereerst is het zo dat een regulier keepers shirt al bescherming heeft op de ellebogen. Het materiaal op de ellebogen is van dikkere kwaliteit waardoor de val minder zeer doet en de kans op schaafplekken afneemt.

Thermoshirt voor keepers

Steeds vaker zien we dat keepers gebruik maken van een speciaal thermoshirt. Dit type shirt heeft de voordelen van een ‘normaal’ thermoshirt maar is uitgerust met extra verstevigingen rond de ellebogen en schouders. Deze verstevigingen zorgen ervoor dat het duiken een stuk comfortabeler zal voelen.

  • Goalkeeper shirt 

Reguliere keepersbroek

Een reguliere keepersbroek biedt al lichte bescherming tegen het vallen op de grond. Vaak zijn deze broeken uitgerust met een verdikking rond de heupen. Keepersbroeken zijn in een korte variant maar ook in een lange variant te krijgen.

regulier shirt en broek voor doelmannen

Thermobroek voor keepers

Een thermobroek draag je onder je normale keepersbroek. Verschil met een normale thermobroek is dat een thermobroek voor keepers is uitgerust met extra bescherming op de heupen. Deze bescherming zorgt ervoor dat het duiken op harde ondergronden een stuk minder zeer zal doen. Zeker na meerdere keeperssessies in de week zal je het verschil in positieve zin merken.

  • Compressiebroek

Extra toevoeging

Er zijn ook toevoegingen te verkrijgen. Deze kunnen als extra bescherming dienen, maar kan ook als vervangende bescherming ingezet worden. Keep je bijvoorbeeld graag met korte mouw maar wil je wel extra bescherming? Dan kun je een zogenaamde arm sleeves kopen. Deze trek je over je arm heen waardoor je onderarm beter beschermd is.  Veel keepers in de zaal maken ook gebruik van armsleeves. Ook gebruiken zij vaak bescherming op de ellebogen.

Naast de extra bescherming op de armen is er ook extra bescherming voor de benen. Denk aan kneepads die je over je knie heen trekt om de knie te ontlasten.

  • Sleeve voor de onderarm

SportSport