Wat is feedervissen?

De term feedervissen komt vanzelfsprekend uit het Engels en betekent zoveel als vissen door te voeren. Het is een techniek waarbij je steeds op dezelfde plek in het water inwerpt met een korf waar voer in zit. Wat daardoor ontstaat is een plaats waar constant voer voor vissen aanwezig is, vissen zullen hierop af komen. Het grote voordeel van de korf is dat deze aan de lijn bevestigd is, je kunt hierdoor dus plekken voorzien van voer die op flinke afstand liggen.

feedervissen

Tips voor feedervissen

Feedervissen is dus een bepaalde techniek van vissen waarbij een voerkorf gebruikt wordt. Om deze techniek goed toe te kunnen passen hebben we een aantal tips.

Maak gebruik van een goede voerkorf

Voor iedere situatie bestaat een bepaalde dobber, dat geldt ook voor voerkorven. Het belangrijkste van de korf is dat deze in een bepaald tempo voer afgeeft aan de omgeving. Dit tempo wordt bepaald door hoe groot de opening van de korf is. In stilstaand water kies je voor een grote opening, in snel stromend water voor een nauwe opening. Er zijn voerkorven verkrijgbaar in allerlei groottes en vormen. Pas de keus voor de korf aan de stroming van het water aan. Voor snel stromend water bestaan er ook korven met een anker, tevens kun je kiezen uit meerdere gewichtsklassen. Wil je ver kunnen werpen dan heb je een zwaardere korf nodig.

Kies voor een echte feedermolen met cliplijn

Als je gaat feedervissen maak dan gebruik van een speciale feedermolen. Deze zijn voorzien van een geveerde cliplijn. Hiermee heb je de keus om de cliplijn vast te zetten na de eerste worp. Hierdoor kun je precies op dezelfde plek gooien waar je de eerste keer hebt geworpen en waar de korf het voer heeft afgegeven.

feedervissen

Maak gebruik van het juiste voer

De vis lok je naar de visstek met grondvoer. Het is belangrijk om gebruik te maken van voer met de juiste kleur. De meeste wateren in Nederland hebben een donkere bodem, kies daarom voor voer met een lichte kleur.

Als je op een bodem vist met zand, dan zul je donkerder voer moeten gebruiken die daar van afwijkt en meer contrast biedt.

Zet je hengel haaks op het water

Bij het vissen met een vaste hengel richt je de hengel richting de visstek. Bij het feedervissen is het belangrijk dat je iedere beet van de vis opmerkt. Dat kun je vergroten door de hengel haaks op het water te zetten. Het topje van je hengel zal daardoor iedere beweging opmerken.

Maak gebruik van gevlochten lijn

Ook dit is belangrijk om iedere aanbeet te registreren. Gevlochten lijn heeft geen rek en zal daardoor veel meer signalen doorgeven, waardoor jij weet wanneer aan te slaan.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport