De beste hardloopapps

Loop je regelmatig hard? En wil je jouw activiteit meten? Dat kan door een app op je telefoon te installeren. In dit artikel nemen we een zevental hardloopapps met je door.

beste hardloop app

#1 | Strava

Basic versie: gratis
Premium versie: vanaf € 59,99 per jaar

In januari 2020 waren er maar liefst 50 miljoen mensen die gebruik maakten van Strava. De Strava app is bedoeld voor hardlopers en voor fietsers. Het leuke aan de app is dat het een wedstrijdelement aanbiedt. Zo zijn er uitgestippelde routes waarbij jij en je vrienden strijden om de snelste tijd.

De gratis versie houdt allerlei interessante trainingsgegevens bij, denk aan: afstand, tijd, hoogtemeters en evt. hartslag.

Mocht dat niet voldoende voor je zijn? Kies dan voor Strava premium een prachtig uitgebreid alternatief.

#2 | Nike Run Club app

Gratis

De Nike Run Club App is een hardloop app van Nike. Deze app houdt je afstand, locatie, gemiddelde tijd per kilometer, hoogte, tempo, tijd en evt. je hartslag bij. Naast dat kun je jouw prestaties vergelijken met de prestaties van je vrienden. Zo kun je zien wie er meest heeft gelopen of wie er de meeste uitdagingen heeft gehaald.

Daarnaast werkt de app mee aan je motivatie. Er zijn namelijk wekelijks en maandelijks challenges waar je aan mee kunt doen.

Verder heb je de beschikking tot je eigen Nike Coach, deze heeft voor elk doel een trainingsschema in elkaar gezet. Het trainingsschema gaat je helpen bij het halen van je doelstellingen.

#3 | Runkeeper van Asics

Basic versie: gratis
Premium versie: vanaf $39,99 dollar per jaar

Meer dan 50 miljoen mensen maken gebruik van de Runkeeper app. De app is bedoeld voor wandelaars, hardlopers en fietsers en houdt allerlei trainingsstatistieken voor je bij, denk aan:

  • Tijd
  • Tempo
  • Afstand
  • hartslag
  • Hoogte

Verder daagt de app je uit met allerlei verschillende uitdagingen. Het leuke aan de Runkeeper app is dat het met veel merken en programma’s te verbinden is.

Mocht je opzoek zijn naar meer functionaliteiten? Dan is het aan te raden om een premium versie af te nemen. De premium versie biedt diverse trainingsschema’s en meerdere trainingsstatistieken. Daarnaast is het mogelijk om jouw prestaties te vergelijken met anderen en kun je op een eenvoudige manier doelen stellen.

hardlopen apps

#4 Endomondo van Under Armour

Basic versie: Gratis
Premium versie: vanaf € 26,99 per jaar

Endomondo is een hardloop app die ontwikkeld is door het merk UnderArmour. De app wordt gebruikt door meer dan 20 miljoen mensen en is in een betaalde en gratis versie te verkrijgen.

Endomondo houdt onder andere de tijd, afstand, hoogte en tempovelden voor je bij.

De app geeft je de mogelijkheid om doelen te stellen en uitdagingen aan te gaan. Verder kun je reageren op vrienden, kun je foto’s toevoegen van jouw run en is het mogelijk om je resultaten te delen op social media.

De betaalde versie geeft je toegang tot persoonlijke trainingsschema’s, schema’s die jou gaan helpen bij het halen van je doelstellingen. Daarnaast heb je meer en uitgebreidere statistieken waardoor je jouw trainingen nog beter onder de loep kunt nemen.

#5 Runtastic van Adidas

Basic versie: gratis
Premium versie: vanaf € 59,99 per jaar

De basic versie van deze door Adidas ontworpen hardloop app is redelijk beperkt te noemen. Moet gezegd dat de betaalde versie daarentegen erg uitgebreid is. Zo biedt de betaalde versie o.a. live aanmoedigingen, zeer gedetailleerde hardloopdata, diverse downloads (routes, hardloopschema’s, voedingslogboeken etc…) en een wekelijks rapport met data en statistieken aan.

#6 Garmin Connect

Deze app is compatibel met allerlei verschillende sporthorloges, moet gezegd dat de app wel het beste werkt wanneer je een Garmin sporthorloge hebt.

De app geeft je trainingsstatistieken duidelijk weer en heeft een live tracking systeem waardoor jouw vrienden je kunnen volgen wanneer je aan het sporten bent. Daarnaast is het mogelijk om tegen je vrienden of familie te racen. Verder houdt de app persoonlijke records bij en zijn verschillende badges te behalen.

Trainingsschema’s van Garmin zijn te vinden op de website. Deze kun je vervolgens met je Garmin horloge synchroniseren, de resultaten en voortgang daarvan zijn vervolgens weer in de appaf te lezen.

#7 Map my Run van UnderArmour

Basic versie: gratis
Premium versie: vanaf $29,99 per jaar

Deze app van UnderArmour is zeer uitgebreid en brengt veel meer dan je trainingsdata in je beeld. De app heeft een overzichtelijk menu en heeft veel te bieden. Denk aan de standaard data zoals tempo, afstand, calorieën en tijden. Maar het is ook mogelijk om je voedingsgewoonten in te vullen vervolgens krijg je op basis van je profiel en trainingen suggesties om je voedingsgewoonten te verbeteren.

De betaalde versie van deze app bied je o.a. live tracking, geavanceerde hartslagdata en een geniaal routesysteem die routes voorstel aan de hand van de door jou ingegeven hardloopafstand.