Hoe lang duurt een hockeywedstrijd

Ben jij van plan om te gaan hockeyen of kijk jij wel eens naar hockeywedstrijden langs de lijn of via televisie? Ben jij benieuw hoelang een hockeywedstrijd duurt en wil je ook de verschillende speeltijden van jeugdelftallen weten? Hockey is een sport waarbij in de loop der jaren nogal wat regels zijn veranderd. Ook de speeltijd van wedstrijden is aangepast. In dit artikel lees je alles over de duur van een hockeywedstrijd.

lengte van hockeywedstrijd

Vier kwarten in plaats van twee helften

Jarenlang speelden hockeyers wedstrijden van twee helften van 35 minuten. In september 2014 wijzigde dit. Hedendaags wordt er tijdens een internationale hockeywedstrijd vier kwarten van 15 minuten gespeeld. De eerste en derde pauze duren zo’n twee minuten. De tweede pauze is 10 minuten gebleven. Nationale wedstrijden duren 17,5 minuten per kwart en hebben dezelfde pauzes. Na een doelpunt of het toekennen van een strafcorner wordt de tijd 40 seconden stilgezet. Deze tijd is er voor de spelers om zich gereed te maken.

Speeltijden jeugdhockey

De speeltijden van jeugdspelers zijn vrijwel gelijk aan die van senioren. Ook jeugdspelers spelen, vanaf de D-jeugd, wedstrijden van 4 kwarten van 17,5 minuut. Jeugdhockey wordt wel gespeeld op een kleiner veld, waardoor de spelertjes conditioneel alles nog kunnen belopen in het laatste kwart. Onder de D-jeugd wordt gebruik gemaakt van een nog kleiner veld en is de speeltijd aanzienlijk korter. Dit om de jonge spelers in kleine ruimtes te laten spelen en ervoor te zorgen dat zij het spel goed kunnen uitvoeren. Dames en heren spelen dus dezelfde speeltijden.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport