1 tegen 1 padellen: welke spelvarianten zijn er?

Ben jij een beginnende padelspeler of speel jij regelmatig een potje padel? Wil jij weten of het ook mogelijk is om padel in een 1 tegen 1 vorm te spelen? Bij padel wordt er doorgaans gespeeld met 2 tegen 2. Mocht u op zoek zijn naar vormen om dit spel één tegen één te spelen dan hebben we goed nieuws voor u, dat kan. In dit artikel geven we een aantal mogelijkheden om dit te doen.

1 vs 1 padel

Padel één tegen één

Het kan om verschillende redenen voorkomen dat u niet padel in de reguliere dubbelvorm te spelen en dat u op zoek bent naar een mogelijkheid om dit spel 1 vs 1 te spelen. Dit kan in de normale vorm, maar dat is wel erg lastig. De speelhelften zijn namelijk te groot voor één speler. Alleen spelers die beschikken over een zeer goede conditie en dit vaker hebben gedaan zouden het reguliere padel één tegen één kunnen spelen zonder binnen de kortste keren om te vallen van vermoeidheid. Gelukkig zijn er manieren te bedenken om te padellen met twee spelers.

Padel met twee keer stuiter

Wanneer jullie met z’n tweeën zijn is het mogelijk om padel te spelen zoals jullie dat altijd doen, maar dan met de regel dat de bal per speelveld twee keer mag stuiteren. Zo wordt het gemakkelijker om ballen te belopen en zullen rally’s langer duren. De padelballen stuiteren vrij goed en dus is deze vorm goed te spelen. Het maakt het 1 tegen 1 padel tot een leuk spel.

Het veld opdelen

Een andere manier kan zijn om uitsluitend het linker- of rechterdeel van het spel te gebruiken. Zo wordt het gemakkelijker om ballen terug te spelen en kunnen de verdere regels in stand blijven. We raden aan om per punt/game/set te wisselen van kant zodat beide spelers een gelijk voor- en nadeel ervaren van hun sterke en zwakke punten. Denk aan het verschil tussen backhand en forehand.

één tegen één padel

Uitsluitend diagonaal spelen

In plaats van één kant van het veld gebruiken is het natuurlijk ook mogelijk om uitsluitend diagonaal te spelen. Beide spelers maken gebruik voor, vanuit hun oogpunt gezien, de rechter- of linkerspeelhelft. Wissel per game van speelhelft. Deze variant zien wij regelmatig gespeeld worden en bevalt padelspelers over het algemeen zeer goed.

Misschien vind je dit ook interessant?