Kleding tips voor wandelingen in de hitte

Is het warm en heb jij een wandeling op het programma staan? Vraag jij je af welke kleding je het beste kunt dragen bij hete temperaturen? In dit artikel gaan we in op wandelkleding die je het best kunt dragen bij warme temperaturen.

wandelen in de hitte

Thermoshirts

Veel wandelaars denken dat thermoshirts alleen bedoeld zijn voor koude temperaturen. Echter is dat niet het geval. Dit omdat er verschillende soorten thermoshirts zijn. Zo zijn er thermoshirts voor warme temperaturen en koude temperaturen. De functies van de shirts zijn vrijwel hetzelfde, zij het dat een winter thermoshirt je lichaam warm houdt en een zomer thermoshirt verkoelend werkt.

De belangrijkste functie van een thermoshirt is het afvoeren van zweet. Dat werkt eigenlijk heel simpel. Het zweet dat op het lichaam zit wordt opgepakt door het thermoshirt en vervolgens afgevoerd naar de buitenste laag. Eenmaal in de buitenste laag kan het verdampen.

Dat maakt ook dat één van de belangrijkste dingen bij een thermoshirt, is dat deze strak op het lijf zit. Dit omdat anders niet al het zweet wordt opgenomen en het lichaam alsnog nat van het zweet blijft.

Tip: bekijk de collectie lente/zomer thermoshirts op Bol.com

Luchtige kleding

Veel mensen denken dat het slim is om een katoenen shirt te dragen tijdens het wandelen. Dit omdat het zo lekker het zweet opneemt. Echter is dat juist hetgeen wat je wilt vermijden. Een shirt dat zweet opneemt wordt namelijk nat en dat loopt allesbehalve comfortabel. Daarom is het advies om een sportshirt of sporthemd te dragen. Deze hebben een ademende werking en dragen bij aan het drooghouden van het lichaam.

  • Nike Dry Academy 18 Sportshirt Dames
  • Nike Park VII SS Sportshirt 

Tight of hardloopbroek

Als we het over broeken hebben dan adviseren we een tight of een hardloopbroek. Dit omdat deze dezelfde werking hebben als sportshirts. Daarnaast zit een tight of hardloopbroek strak om de benen. Hierdoor is de kans op schuurplekken een stuk kleiner.

Wandelsokken

Helaas zien we nog regelmatig dat wandelaars geen wandelsokken dragen. In onze ogen is het hebben van wandelsokken een absolute must. Dit omdat deze veel meer comfort en stabiliteit geven. Daarnaast zijn er zogenaamde zomersokken. Deze zijn lekker dun, sluiten prachtig om de voeten en hebben een ademende werking.

  • FALKE TK2 Cool Heren Wandelsokken
  • Falke TK2 Cool – Wandelsokken

Pet, hoed of doek

Wandelen in de hitte kan heerlijk zijn. Zij het dat het ook gevaarlijk kan zijn. In die zin dat je vaak wel even onderweg bent. Hierdoor is dat de kans dat je een zonnesteek oploopt zeer reëel. Daarom is het advies om een hoofddeksel te dragen. Deze beschermt je tegen de zon waardoor het lopen een stuk comfortabeler wordt.

Wind en waterdichte jas

Niets is zo veranderlijk als het weer. Daarom is het ten alle tijd slim om een wind en waterdichte jas in je wandelrugzak te drukken. Hierdoor ben je goed voorbereid en heeft het weer minder invloed op het loop plezier.

wandelkleding in hitte

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport