Wanneer is een tennisracket versleten?

Ben jij een fanatiek tennisspeler of tennis jij zo af en toe eens? Maak jij al enkele jaren gebruik van hetzelfde racket en vraag jij je af hoelang het duurt voordat een tennisracket versleten is? Een tennisracket is natuurlijk super belangrijk voor jouw tennisprestaties. Bij elke balaanraking wordt jouw racket getest. Hoelang het duurt voordat jouw racket versleten is hangt af van jouw speelstijl, gebruik en de kwaliteit van de racket. Wil jij alles weten over de levensduur van jouw tennisracket?

wanneer tennisracket versleten

Wat is de levensduur van een tennisracket?

https://sportloaded.nl/tennis/tennisracket-versleten/Hoe lang een racket meegaat is zo afhankelijk van een aantal factoren dat het moeilijk is om hier een geschikt antwoord op te geven. De ene speler slaagt erin om 20 jaar met een racket te spelen terwijl de ander bijna elk seizoen toe is aan nieuw materiaal. Het jarenlang spelen met hetzelfde racket kan een speler veel vertrouwen geven. Zo lang de racket goed wordt verzorgd en geen ongelukken meemaakt kan het voorwerp lang mee. De bespanning op de snaren raakt wel van elke slag ietwat uit zijn verband waardoor een racket met verloop van tijd anders gaat spelen. Omdat dit zo geleidelijk zal jij dit niet tot nauwelijks merken. Dit komt omdat jouw speelstijl mee veranderd.

versleten tennisracket

Hoe kan je zien dat een racket versleten is?

Een racket is pas echt versleten wanneer de bespanning niet meer in orde is. Dit kan zijn wanneer het racket erg vaak gebruik wordt, vele zware ballen moet verwerken of als het gewoon een beetje tegen zit bij het slaan van ballen. Een racket met te weinig bespanning is onzuiver en kost te veel kracht tijdens het spelen. Merkt u dat u de snaren van uw racket te ver kan indrukken en dat de ballen onnauwkeuriger gespeeld worden? De kans is groot dat uw racket niet meer goed besnaard is. Wij raden aan om het racket naar een gespecialiseerde sportzaak te brengen die uw racket kan herstellen.

Misschien vind je dit ook interessant?