Tips voor het tennissen op kunstgras

Ben jij een fanatiek tennisser en speel je sinds kort op kunstgras? Of ben je van plan om op kunstgras te gaan spelen en zoek je handige tips? In dit artikel nemen we een aantal handige tips en aandachtspunten met je door.

tennis op kunstgras

Accepteer de omstandigheden

Met name de wat oudere tennissers kunnen maar niet wennen aan kunstgras. Zij irriteren zich aan de ondergrond waardoor ze niet 1, niet 2 maar 3 tegenstanders hebben. Op het moment dat je een training of een wedstrijd op kunstgras hebt is het belangrijk dat je de omstandigheden accepteert. Door dit te doen komt de focus op het tennis en op jouw taken te liggen waardoor de kans op meer plezier en een beter resultaat toeneemt.

Sla vlakken ballen

Het is nogal een verschil of je op gravel of op kunstgras tennist. De ondergrond is compleet verschillend waardoor er ook een ander type tennis gespeeld moet worden. Mocht je op gravel vaak een spinbal spelen? Dan ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat dit op kunstgras een stuk moeilijker gaat? Of misschien wel helemaal niet gaat. We raden dan ook aan om de spinbal op kunstgras achterwege te laten. Focus je bij het spelen op kunstgras met name op het slaan van vlakke ballen! Doe dit door initiatief te nemen en de bal aan te vallen. Het dichter op de baseline staan en in de bal stappen kan je hierbij helpen.

kunstgras tennis

Ballen met effect

We kunnen goed begrijpen dat je wel een bal met effect wil slaan. Allereerst al om de tegenstander op een verkeerd spoor te zetten. Maar ook zeker omdat dit voor een deel de schoonheid van tennissport herbergt. En in dat geval adviseren we je om de slice backhand in te zetten. De bal blijft vaak laag bij de grond en heeft soms de neiging om wat door te schieten. Door dit type bal te slaan zal je erachter komen dat je tegenstander probeert een spinbal terug te slaan. Echter maakt dit voor jou niet uit aangezien dit op kunstgras niet tot amper werkt. Daardoor kun je de bal eenvoudig verwerken en de druk op de tegenstander verhogen.

Gebruik de juiste schoenen

Om tot maximale prestaties te komen is het belangrijk dat elk detail klopt. Daarom adviseren we om speciale kunstgras tennisschoenen te kopen. Dit type schoen is erg stabiel. Daarnaast is het spelen op kunstgras vaak erg glad. Hier is met een speciale schoen op in gespeeld. Kunstgras schoenen hebben een profiel die afgestemd is op het kunstgras waardoor de kans op uitglijden zeer minimaal is.

Misschien vind je dit ook interessant?