Demper in een tennisracket: wat zijn er de voordelen van?

Ben jij een fanatiek tennisser en ben je benieuwd naar de voordelen van een demper? Of ben je beginnend tennisser en wil je weten waar een demper voor dient? In dit artikel gaan we er verder op in!

demper in tennisracket

Wat is een demper?

Een demper is een klein rubberen rondje die in de bespanning van je racket zit. Een demper is bedoeld om hevige trillingen te dempen waardoor het slaan van de bal comfortabeler wordt. Daarnaast verandert de demper het geluid. Zo zal je bij het slaan van de bal niet meer het typische ‘pling geluid’ horen.

Wordt het tennissen gemakkelijker?

We krijgen wel eens de vraag of het tennissen met een demper makkelijker is dan zonder. Het antwoord hierop is nee. Je gaat niet beter tennissen van tennissen met een tennis demper.

Positieve invloed op blessures

Het spelen met een demper maakt de kans op klachten en blessures kleiner. Zo zal je minder snel pijn aan je polsen ervaren en is de kans op een tenniselleboog een kleiner.

Comfortabeler spelen

Over het algemeen is tennissen met een demper een stuk comfortabeler dan zonder. De hoeveelheid trillingen en de intensiteit van de trillingen neemt af waardoor je lichaam minder te verduren heeft.

Dempers met vibration system

Dempers dempen alleen de trillingen van de snaren. Echter zijn er ook dempers met vibration system. Dit soort dempt ook de trillingen van het tennisracket frame. Hierdoor ervaar je nog meer voordeel.

Wetenschappelijk bewijs

Er is nooit wetenschappelijk bewezen dat het tennissen met een demper helpt. Echter zijn de ervaringen van ervaren en beginnend tennissers dusdanig positief dat we er vanuit kunnen gaan dat een demper wel degelijk effect heeft.

Tennisracket opleuken

Vroeger waren de designs van tennisracket dempers vrij simpel en saai. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Veel merken en producenten maken leuke, kleurrijke, frisse en grappige dempers. Hierdoor profiteer je niet alleen van de voordelen maar wordt je racket ook nog eens leuker en mooier.

Relevante producten

  • Tennisdemper per 4 ex. – Smiley’s
  • Wilson Shock Trap Trillingsdemper
  • Head Smartsorb 

Misschien vind je dit ook interessant?