Hoeveel ruimte nodig voor een tafeltennistafel?

Ben jij op zoek naar een tafeltennistafel voor in of buiten jouw huis? Vraag jij je af hoe groot een tafeltennistafel is en hoeveel ruimte jij nodig hebt om de tafel heen? Tafeltennis is een spel dat doorgaans een-tegen-een gespeeld wordt, maar ook andere wedstrijdvormen heeft. Wil jij weten hoeveel ruimte je nodig hebt om tafeltennis te kunnen spelen? In dit artikel leggen we het uit.

hoeveel ruimte rondom pingpong tafel

Hoe groot is een tafeltennistafel?

Een tafeltennistafel is er natuurlijk in verschillende afmetingen. Zo zijn er speciale kindertafeltennistafels, maar ook de grote tafels voor professionele wedstrijden. Bij deze wedstrijden wordt gebruik gemaakt van een tafel van 274 centimeter lengte en 152,5 centimeter breedte. Dat is nogal een grote tafel dus. De hoogte van de tafel is bij professionele 78 centimeter. Om uw tafel dus te kunnen plaatsen moet u nogal een grote ruimte hebben. Hoeveel ruimte er minimaal nodig is om de tafel heen om te spelen? Dat leggen we hieronder uit.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk rondom de tafel?

De ruimte die noodzakelijk is rondom uw tafel is variabel van het spel dat u gaat spelen. Voor een potje een-tegen-een is minder ruimte nodig dan een wedstrijdje ‘rond de tafel’ met acht of meer personen. Voor een potje een-tegen-een tafeltennis raden wij aan om aan alle kanten van de tafel minimaal één meter bewegingsruimte te nemen. Zo zorgt u ervoor dat u tijdens het potje niet tot nauwelijks gehinderd worden. Meer ruimte is vaak wel prettiger, maar niet noodzakelijk. Voor een potje ‘rond de tafel’ raden wij aan om nogal wat ruimte te nemen. Zeker als de groep groter is dan acht personen.

Staat deze tafel dan niet veelal in de weg?

Wanneer u deze tafel in uw tuin, schuur of andere plek zet kan het zijn dat u bang bent dat het voorwerp nogal wat ruimte in beslag neemt zonder dat u gebruik maakt van uw tafel. Op internet zijn nogal wat verschillende tafeltennistafels in omloop. Sommigen zijn van steen en zijn niet tot nauwelijks verplaatsbaar, anderen zijn van kunststof en kunnen rollen en inklappen. Zo kunt u het voorwerp verplaatsen en kleiner maken en heeft u geen last van een grote tafel die in de weg staat.

Populaire producten

  • Dione Tafeltennistafel S500o
  • Buffalo Outdoor tafeltennistafel  
  • Cornilleau Sport 250S 

Misschien vind je dit ook interessant?