Waarom hockeyhandschoenen?

Ben jij een hockeyer en vraag jij je af waar handschoenen goed voor zijn? Of ben jij van plan om te starten met hockey en wil je weten wat de voordelen van handschoenen zijn? In dit artikel nemen we dat met je door.

hockeyhandschoenen

Hockey is niet zonder gevaar

We kunnen wel stellen dat een potje hockey niet zonder gevaren is. Het is een vrij intensieve sport met veel verschillende bewegingen waarbij knieblessures, enkelblessures en kneuzingen meer dan eens voorkomt. Om jezelf zo goed mogelijk tegen blessures te wapenen is het belangrijk om een goede warming-up te doen, goede beschermingsmiddelen te dragen en je spieren te trainen. Door kritisch naar deze drie punten te kijken verklein je de kans op blessures en kneuzingen aanzienlijk en wordt de sport nog leuker dan die al is.

Vingers, polsen en knokkels

Eén van de veelvoorkomende hockeyblessures zijn de openliggende vingers, polsen of knokkels. Ook breuken aan polsen en/of handen komen regelmatig voor. Vaak wordt dit vervelende feit veroorzaakt doordat er een bal tegen de hand komt of door de tegenstander die zijn stick tegen jouw hand plaatst. Zowel de stick als de bal geven niet bepaald mee en komen vaak, met alle gevolgen van dien, hard aan.

handschoen hockey

Bescherming voor je handen

Om te voorkomen dat je hand, vinger en polsblessures oploopt raden we je aan om te hockeyen met handschoenen. Hockeyhandschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor het hockeyen en zorgen voor aantoonbaar minder blessures. Bij zaalhockey is het zelfs verplicht om handschoenen met volledige vingers en duim te dragen.

Wel of geen handschoenen?

Of je wel of geen handschoenen op het veld moet dragen is volledig aan jou. Bij het nemen van deze beslissing is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gevolgen. Zodra je dat bent, weet je ook welke risico’s je neemt en kun je zelf bepalen of je deze acceptabel vindt.

Over het algemeen zien we meer verdedigers dan aanvallers met hockeyhandschoenen. Dit heeft te maken met het feit dat je als verdediger over het algemeen (zeker bij laag verdedigen) een groter risico loopt.

hockey handschoenen kopen

Nadelen van handschoenen

Met name in het verleden werd het nadeel ‘gevoel’ meerdere malen genoemd. Men bedoelde daarmee dat de stick niet lekker in de hand lag. Het gevoel werd door de handschoen minder. Tegenwoordig is dit argument steeds minder sterk. Dit omdat de hockey merken een handschoen hebben ontwikkeld met een openhandpalm. Hiermee is het ‘gevoel’ bijna hetzelfde als bij het spelen zonder handschoenen.

Misschien vind je dit ook interessant?

PlayHockey.shop