Hoe leer ik als keeper beter duiken?

Ben jij keeper van jouw voetbalteam en wil je graag weten hoe je beter leert duiken? Keeper zijn in een voetbalteam is een hele belangrijke rol en vak apart. In dit artikel gaan we uitgebreid in op hoe je het duiken aanleert.

duiken keeper

De goede keepers uitrusting kopen

Continue duiken kan wat vervelende pijntjes met zich meebrengen. Zeker met de intrede van het kunstgras zie je dat veel keepers last hebben van bijvoorbeeld hun heupen. Daarom is het goed om te kijken naar kleding die jou tegen de val beschermd.

Ook is het belangrijk om een paar goede voetbalschoenen te kopen. Voetbalschoenen die het draaien en keren mogelijk maken waardoor jij als keeper goed en snel kunt anticiperen.

En als laatste zijn natuurlijk een paar goede handschoenen belangrijk. Handschoenen zijn er in verschillende maten, kleuren en materialen. Neem de tijd om je hier rustig in te verdiepen zodat je een paar handschoenen koopt die bij je passen.

Leestip: waar moet ik opletten bij het kopen van keeperhandschoenen?

Keeper handschoenen  ⭐⭐⭐

  • Elite – Black Real
  • Elite – Inca
  • Elite – Neo Aqua 

Sta op de voorvoeten

Als je met de hakken op de grond staat is het moeilijk om je af te zetten en snel te reageren. Probeer dit dus te voorkomen en zorg dat je op je voorvoeten staat. Je wordt hierdoor een stuk beweeglijker.

goede houding aannemen

Handpalm naar het veld toe

We zien heel vaak dat wanneer er een duik verwacht wordt dat handpalmen van de keepers richting de heup wijzen. Maar het is slimmer om deze naar het veld toe te wijzen. Dit heeft meerdere voordelen, allereerst is het zo dat jij je groter maakt. En ten tweede is het zo dat op het moment dat je duikt je de arm niet meer hoeft te draaien. Dit scheelt tijd waardoor je eerder bij de bal bent.

Vanuit de beweging duiken

We zien heel vaak dat keepers uit stand duiken. Dus er wordt een bal op het doel afgevuurd en de keeper zet de duik in vanaf de plek waar die staat. Op deze manier kun je zeker een bal pakken maar zodra de bal goed in de hoek is geschoten heb je waarschijnlijk niet genoeg bereik.

Daarom is het aan te raden om te duiken vanuit beweging. Dus voordat je duikt zet je één of twee extra stappen waardoor je ineens wel bij de bal kunt komen.

leren duiken

Probeer op je zij te landen

Met name beginnend keepers hebben de neiging om op hun buik te landen. Dit komt vaak voort uit angst. Keepers die op hun buik landen zijn vaak bang voor de val. Het is aan te raden om dit vroegtijdig af te leren want keepers met een goede duiktechniek belanden altijd op hun zij.

beland op je zij als keeper

SportSport