Hockeystick opbergen

Ben je een groot hockeyfanaat en vraag jij je af hoe je het beste jouw hockeystick kunt opbergen? Wil je graag lang met je hockeystick doen en weten waar je op moet letten op het moment dat je deze opbergt? In dit artikel gaan we er verder op in!

hockeystick opbergen

Onderhoud van een hockeystick

Over het algemeen heeft een hockeystick niet extreem veel onderhoud nodig. Zij het dat er wel een aantal aspecten zijn die met grote regelmaat terugkomen. Voorbeelden daarvan zijn de grip van de stick vervangen en de slijtage op de krul repareren met bijv. epoxyhars.

Waarom epoxyhars?

Slijtage op de krul komt bij elke hockeystick voor. Dit omdat je de krul over de grond heen beweegt. Het gebruik van epoxyhars bescherm de stick tegen dergelijke slijtage plekken.

Voorkomen is beter dan genezen

Dat de krul van de stick slijt is niet te voorkomen. Dit omdat dit gewoon eenmaal bij het hockeyspel hoort. Echter is het wel zo dat overige schade doorgaans voorkomen kan worden. Vaak heeft dit te maken met hoe zuinig je op je hockeystick bent. Zo zijn er hockey liefhebbers die hun stick zorgvuldig vasthouden zodra ze op de fiets zitten. Maar er zijn ook hockeyers die te pas en te onpas ergens tegen aan botsen. Datzelfde geldt voor het opbergen van de stick. Leg je deze op een stabiele en droge plek? Of leg jij je hockeystick neer op een vochtige en instabiele plek?

Schade door vervoer en het opbergen

Schade door het vervoeren van de stick en schade die ontstaat door het opbergen van de stick kan over het algemeen voorkomen worden. We nemen een paar praktische tips met je door.

Fietsklem

Er zijn zogenaamde fietsklemmen te verkrijgen. Deze monteer je aan de fiets om vervolgens heel eenvoudig de hockeystick te bevestigen. Hierdoor is de kans dat je ergens tegen aanstoot een stuk kleiner.

  • Brabo Fietsklem – Black
  • Brabo Fietsklem – Orange 
  • Brabo Fietsklem – Green

Stabiele plek

Zodra je de stick opbergt is het belangrijk dat je een plek kiest die erg stabiel is. Hiermee voorkom je dat de stick valt waardoor de kans op schade zeer beperkt is.

Goed zichtbaar

Bij het opbergen is het van belang om te kiezen voor een goed zichtbare plek. Dit zodat mensen ervan bewust zijn dat de stick daar ligt. Hierdoor is de kans dat ze deze aanstoten of er iets opzetten een stuk kleiner.

Sticktas

Zodra je een hockeystick opbergt in een sticktas is de kans op schade een stuk kleiner. Dit omdat de directe aanraking niet met de stick maar met de tas is.

Misschien vind je dit ook interessant?

PlayHockey.shop