De leukste groepslessen

Ben jij benieuwd waarom groepslessen zo populair? Of zoek je naar de leukste groepslessen? Wij nemen in dit artikel de voordelen van een groepsles met je door. Verder gaan we in het kort in op 14 zeer populaire en veel uitgevoerde groepslessen.

leukste groepslessen

Waarom groepslessen?

Meedoen aan groepslessen is in onze ogen altijd een goed idee. Het leuke is dat je samen met andere fanatieke sporters bezig bent. Het sporten met meerdere personen heeft vaak meerdere voordelen. Eén daarvan is dat je er leuke contacten aan overhoudt.

Naast dat werkt sporten in groepen erg motiverend. Want als jij bijna op je max zit en neigt om te stoppen maar je ziet dat de buurvrouw naast jou loopt door te beuken. Dan is de kans groot dat je stoppen wel uit je hoofd laat en door blijft doen. Je verlegt hiermee misschien wel grenzen die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Een groepsles heeft vaak veel regelmaat. Vaak zijn de lessen op dezelfde dage, op dezelfde tijden, met dezelfde sportinstructeur en vaak met dezelfde mensen. Voor velen een goede motivatie om elke week heen te gaan. Deze stok achter deur kan handig zijn wanneer je als individuele sporter wel eens de neiging hebt om een training over te slaan.Sport

Wat zijn leuke sportlessen?

Zoals gezegd gaan we 14 leuke sportlessen met je doornemen. De sportlessen zijn op willekeurige volgorde geschreven.

#1 BodyAttack

BodyAttack is een training met een hoge intensiteit. De krachtige muziek motiveert je om tot het uiterste te gaan. BodyAttack is uitermate geschikt voor het verbranden van calorieën, het opbouwen van je uithoudingsvermogen en het versterken van je spieren.

body attack training

#2 BodyBalance (training Les Mills)

BodyBalance heeft wel iets weg van Pilates, Yoga en Tai Chi. De training is ingericht op het versterken van je gewrichten en kapsels.

body balance groepstraining

#3 BodyCombat (training Les Mills)

BodyCombat heeft qua intensiteit iets weg van BodyAttact. De oefeningen zijn vechtsport georiënteerd. Denk aan boksbewegingen en karatetrappen op hoge intensiteit.

bodycombat training

#4 BodyPump (training Les Mills)

BodyPump is uitermate geschikt voor het geval als jij je kracht en conditie wilt verbeteren. Met de training train je het hele lijf wat de groepsles erg veelzijdig maakt.

bodypump training

#5 BodyStep (training Les Mills)

Bij BodyStep wordt er gebruik gemaakt van een verhoging, ook wel een stap genoemd. De step lijkt op een klein bankje waar je allerlei passen, stappen en dansbewegingen op zult maken. Deze training heeft een hoge intensiteit en je verbrand doorgaans veel calorieën.

bodystep fitness

#6 BodyVive (training Les Mills)

Deze training heeft de intensiteit iets lager liggen dan bijvoorbeeld bij BodyStep. De training wordt geleid door een inspirerende instructeur die met behulp van opzwepende muziek, tubes, ballen en handgewrichten allerlei leuke oefeningen voor je in petto heeft.

bodyvive groepsles

#7 RPM (training Les Mills)

Deze groepsles voer je uit op een fiets. De groepsles RPM is er één uit het Les Mills programma waar interval en duurvermogen beide getraind worden. De training heeft een hoge intensiteit en draagt bij aan het verbeteren van je conditie.

fietstraining op een sportschool

#8 SH’BAM (training Les Mills)

De laatste uit het programma van Les Mills is de SH’Bam training. Deze training met muziek in allerlei genres bestaat uit eenvoudige danspassen. De groeples is voor iedereen geschikt en wordt door veel dansliefhebbers als leuk ervaren.

dansles fitness

#9 BodyShape

De BodyShape training is uiterst geschikt wanneer je de BodyAttack training te zwaar vindt en de danspassen bij Zumba te moeilijk. De groepsles heeft een middelzware intensiteit waarbij je de buik, benen en billen traint.

groepsless bodyshape

#10 Pilates

Wil je graag jouw stabiliteit, coördinatie en spierkracht verbeteren? Dan is Pilates een leuke groeples voor je. Vaak wordt gedacht dat Pilates een eenvoudige vrouwentraining is waar enige lenigheid noodzakelijk is. Maar niets is minder waar. Pilates kan wel degelijk intensief zijn en is voor iedereen geschikt.

pilates training

#11 Spinning

Deze les heeft iets weg van de RPM-training uit het Less Mills programma. Spinning is een variërende fietsles waar zowel cardio als interval in voorkomt. Spinning is uitermate geschikt voor het verbeteren van je conditie.

spinning les

#12 Bootcamp

Bootcamps zijn erg intensief, variërend en leuk. Regelmatig meedoen aan een bootcamp verbetert je conditie en spieropbouw. Veel teamsporters kiezen vanwege de veelzijdigheid voor bootcamptrainingen als alternatief of toevoeging op hun eigen trainingen.

bootcamp training

#13 Yoga

Yoga is ingericht op het stretchen van je spieren. Dit draagt bij aan de stabiliteit, flexibiliteit en coördinatie van je lijf. Yoga is in tegenstelling tot wat velen denken een les waar veel calorieën wordt verbrand en spier goed getraind worden.

yoga is een leuke groepsles

#14 Zumba

Zumba is een populaire en actieve dansles die door veel mensen als erg leuk wordt ervaren. De les verbetert je conditie en coördinatie.

zumba is een populaire groepsles
Waar kun je welke groepslessen volgen?

Heb je een leuke groepsles gevonden? En wil je weten waar je deze les kunt volgen? Op NewGym.nl kun je heel eenvoudig sportscholen in Nederland filteren op plaatsnaam, lessen, de faciliteiten en meer.