Welke skihallen zijn er in Nederland?

Ben je een fanatiek wintersport liefhebber en wil je graag jouw kunsten vertonen in een skihal in Nederland? Of ga je binnenkort voor het eerst skiën of voor het eerst snowboarden en wil je alvorens je vertrekt eerst wat oefenen? Dan zijn de skihallen in Nederland hier uitermate geschikt voor. In dit artikel nemen we alle skihallen in Nederland met je door.

skihal nederland

SnowWorld in Zoetermeer

SnowWorld Zoetermeer werd in 1996 gebouwd en was daarmee de 2e skibaan in Nederland. Door de jaren heen is deze skihal een heus begrip geworden. Het is dan ook niet voor niets dat de hal al meerdere keren in de prijzen is gevallen.

De indoor skihal beschikt voor een 3-tal pistes van verschillende hoogtes. Zo zijn er twee blauwe pistes van 140 meter en een rode piste van 300 meter. Laatstgenoemde is zelfs de steilste indoorpiste van Nederland. Naast de diverse pistes zijn er heel veel andere faciliteiten, denk aan après-ski bar, restaurant, sportschool en ski-shop.

Mocht je de intentie hebben om deze prachtige hal te bezoeken. Dan hebben we goed nieuws voor je. De hal is namelijk 365 dagen per jaar geopend.

SnowWorld in Landgraaf

De grootste indoor skihal van de wereld ligt in het zuiden van Nederland, namelijk in Landgraaf. Deze hal biedt maar liefst 5 verschillende pistes aan. Zo is er een rode piste van 400 meter, een blauwe piste van 400 meter, een groene piste van 60 meter, een blauwe piste van 50 meter en een groene kinderpiste van 20 meter.

De hoofdpiste is zelfs de enige officiële indoor FIS-Rennstrecke ter wereld. Door deze toekenning kunnen er in de hal zelfs officiële wedstrijden plaatsvinden.

Ook beschikt het park over een uniek alpine hotel, een klimpark, 4 restaurants en een gezellige après-ski bar.

SnowWorld in Amsterdam

Ben je toe aan een heerlijk middagje wintersport? Dan is SnowWorld Amsterdam zeer geschikt. Deze hal biedt naast twee prachtige indoor pistes met goede sneeuwkwaliteit, ook diverse restaurants, feestzalen, vergaderzalen, terrassen en een après-ski café aan. Ook kun je in de wintersportwinkel terecht voor diverse wintersportartikelen.

De hal is net als alle andere SnowWorld vestigingen 365 dagen per jaar geopend.

skiën nederland

Uithof in den Haag

Of je nu een beginnend wintersporter of een gevorderd wintersporter bent, de Uithof in den Haag is voor iedereen geschikt. De hal ligt op steenworp afstand van Kijkduin en heeft één piste van maar liefst 211 meter lang. Fijne aan deze hal is dat er maar liefst 4 ski-liften aanwezig zijn. Hierdoor hoef je niet lang te wachten en kun je optimaal genieten van je dagje-weg.

Montana Snowcenter in Westerhoven

In Westerhoven vind je het Montana Snowcenter. Deze indoor skihal heeft een tweetal ski pistes waarvan de langste ongeveer 120 meter is. Met name beginnend skiërs en snowboarders zijn dol op deze baan. Dit omdat de baan uiterst geschikt is om de sport onder de knie te krijgen. Echter heeft de baan veel meer te bieden dan alleen de 2 skipistes. Je kunt er ook terecht voor het waxen en slijpen van je materiaal. Daarnaast is het mogelijk om een hapje en een drankje te nuttigen in het aanwezige restaurant-cafè.

De hal heeft hele ruime openingstijden. Zij het dat de tijden enigszins flexibel zijn. Daarom het advies om deze vooraf goed te checken.

SnowWorld in Rucphen

Ook in Rucphen is er een vestiging van SnowWorld te vinden. Deze hal beschikt over een 4-tal pistes. Zo is er een blauwe piste van 180 meter lang, een rode piste van 180 meter lang, een groene beginnerspiste van 30 meter lang en een zogenaamd funpark met een piste lengte van zo’n 180 meter.

Zoals je merkt is er voor ieder wat wils. Of je nu kind, volwassen, jong, oud, beginner of gevorderd bent. SnowWorld Rucphen is een prachtige plek voor een dagje uit. Zeker als je er hierin meeneemt dat er diverse lessen te volgen zijn en dat er voldoende ruimte is voor een hapje en een drankje.

SnowWorld in Terneuzen

In Terneuzen ligt één van de vijf vestigingen van SnowWorld. Deze prachtige baan ligt aan de Belgische grens en herbergt twee pistes. De langste van deze twee is maar liefst 220 meter (rode piste) lang. Iets waar veel wintersportfanaten doorgaans een warm gevoel van krijgen. Vind je dat iets te veel van het goede? Dan hebben we goed nieuws voor je. De tweede piste is namelijk een stuk korter, deze is 110 meter (blauwe piste) lang. Ideaal voor beginnend skiërs en beginnend snowboarders.

Naast de prachtige wintersport faciliteiten heeft ook SnowWorld Terneuzen meer te bieden. Zo zijn er tal van lessen te volgen, is er een heus Funpark aangelegd en zijn er mogelijkheden om te genieten van een hapje en een drankje.

Misschien vind je dit ook interessant?