Hoeveel calorieën verbrand je met skiën?

Ben je een verfijnd of beginnend skiër? En wil je graag weten hoeveel calorieën je verbrand met skiën? Vraag jij je af of regelmatig skiën je kan helpen bij het behalen van jouw afval doel? In dit artikel gaan we daar verder op in!

calorieën bij skiën

Intensiteit en gewicht

Het is moeilijk om te bepalen hoeveel calorieën je verbrand met een uur skiën. Dit omdat het van verschillende factoren afhankelijk is.

Voorbeeld daarvan is de intensiteit van je oefening. Ga je zo snel mogelijk van de zwarte piste af? Of modder je wat aan en is plezier het enige wat telt? Dit maakt natuurlijk een enorm groot verschil. Want hoe hoger de intensiteit van je training/oefening hoe meer calorieën je verbrand.

Daarnaast maakt jouw lichaamsgewicht een groot verschil. Het is namelijk zo dat hoe zwaarder je bent hoe meer calorieën je verbrand. Dat maakt ook dat vrouwen doorgaans minder calorieën verbranden dan mannen. Dit omdat ze 9 van de 10 keer lichter van gewicht zijn.

afvallen skiën

Hoeveel calorieën verbrand je?

Zoals hierboven al vermeldt staat is het door de verschillende factoren lastig om in te schatten hoeveel calorieën je verbrand. Echter om je toch een inschatting te geven sommen we hieronder een gemiddelde voor je op. In dat gemiddelde gaan we uit van een zestig minuten skiën.

60 minuten 60 kilogram 70 kilogram 80 kilogram 90 kilogram
300 calorieën 350 calorieën 400 calorieën 455 calorieën

Beweging is goed

Of je nou gaat wandelen, golfen of op wintersport gaat. Elke vorm van beweging is goed. Sterker nog het is cruciaal voor de mens. Regelmatig bewegen versterkt namelijk het lijf en zorgt dat je positiever in het leven staat. Bij skiën is dat uiteraard niet anders. We durven zelfs te stellen dat de positieve punten hier nog nadrukkelijker aanwezig. Dit omdat je in tegenstelling tot een uurtje sportschool een hele dag aan het bewegen bent. Daarnaast ben je actief in de koude buitenlucht. Hierdoor wordt het lichaam extra aan het werk gezet. Dit omdat het energie kost om je warm te houden. Verder schijnt op wintersportlocaties vaak de zon, hierdoor pak je ook nog eens een flink portie vitamine D mee.

Misschien vind je dit ook interessant?