Hoe controleer je de skisnelheid?

Ben je een ervaren of beginnend skiër? En wil je weten hoe je de snelheid kunt controleren? In dit artikel nemen we een paar praktische tips met je door.

skisnelheid controleren

Waarom je ski snelheid controleren?

Zodra je gaat skiën is het heel belangrijk dat jij je comfortabel voelt. En zodra je voor je te hard gaat is het gevoel van comfort en lekker skiën wel verdwenen. Gevolg is dat je geen controle hebt over de situatie of het betekent dat je flink moet afremmen waardoor de swoong en een zorgeloze afdaling voor even is verdwenen.

Daarom is het van belang dat je tijdens het skiën de snelheid onder controle kunt houden. Hierdoor heb je controle over de situatie en kun je genieten van jouw afdalingen.

Hoe houd je de snelheid in bedwang?

Om de snelheid in bedwang te houden is er één hele praktische tip. Deze nemen we onderstaand met je door.

Maak de bochten af

We zien heel vaak dat skiërs te snel van bocht naar bocht gaan. Dat wil zeggen dat ze de ene bocht nog niet hebben afgemaakt en dat ze de ander al hebben ingezet. Het advies is, althans als je de snelheid wilt controleren, om de bochten helemaal af te maken.

Tegen de berg opdraaien

Nu horen we je bijna denken. Maar wat is dan helemaal afmaken? Eigenlijk is het heel simpel. Wat je wilt bereiken is dat je een heel klein beetje tegen de berg opdraait. Dus je zet pas een nieuwe bocht in wanneer je een klein beetje tegen de berg bent opgedraaid.

Je voelt de controle

Controle en snelheid is voor iedereen anders. Waar het omgaat is dat je een punt bereikt waarbij jij je comfortabel voelt. Op het moment dat je dit punt bereikt hebt ga je voor de volgende bocht en voer je dezelfde handeling weer uit.

Misschien vind je dit ook interessant?