Volleybal net kiezen

Wil je op het strand of in de tuin lekker volleyballen en ben je opzoek naar een kwalitatief goed volleybalnet? Wil je er zeker van zijn dat je een goede aankoop doet en je hiervoor opzoek naar nuttige informatie? In dit artikel nemen we het met je door.

volleybalnet kiezen

Zaal of op het strand

Volleybal wordt op heel veel verschillende plekken gespeeld. We zien vaak dat volleybal liefhebbers het net kopen voor buitengebruik. Dat wil zeggen dat het net vaak in de tuin of op het strand op spanning wordt gezet.

Bij volleybal netten is er een verschil tussen indoor en outdoor. Moet er wel bij gezegd worden dat vrijwel de meeste netten bestand zijn tegen evt. regen, zon of andere weerstypen.

Kwaliteit van het net

Waarom is het ene net zoveel duurder dan de ander? Dat is heel eenvoudig uit te leggen. Dit heeft alles te maken met de kwaliteit van het net. Een goedkoop net zal sneller scheuren of kapotgaan.

Ben jij een fanatiek volleyballer die met grote regelmaat een intensief potje speelt? Dan raden we je af om een heel goedkoop net aan te schaffen. Je loopt namelijk kans dat het net relatief snel kapot gaat waardoor je weinig tot geen plezier aan het net beleefd hebt.

volleybal net kopen

Stabiliteit

Met het gezin even vluchtig een balletje slaan of met vrienden of teamgenoten er een flink partijtje uitrammen maakt nogal een verschil. Hoe intensiever de speelstijl en ervarener de volleyballers, hoe belangrijker de stabiliteit van het net is. Dit vanwege het feit dat je wilt voorkomen dat bij elke aanval of blok het net omvalt.

Makkelijk neer zetten

Zet je het net eenmalig neer en blijft die daar lange tijd staan? Of neem je het net continue mee naar een andere plek? Het maakt nogal een verschil. Op het moment dat je het volleybalnet overal mee naar toeneemt is het wel zo handig dat deze makkelijk op te zetten is.

Anders verheug jij je op een mooie stranddag maar ben je vervolgens de halve dag bezig met het opzetten van een volleybalnet.

Veelzijdig volleybalnet

Zijn er zo nu en dan ook kinderen die gebruik maken van het net of wil je de mogelijkheid hebben het beachvolleybal tijdelijk in te wisselen voor een potje voetvolley? Dan is het belangrijk dat de hoogte van het net verstelbaar is. Zodra de hoogte verstelbaar is kun je hem naar wens aanpassen waardoor iedereen er plezier van heeft.

Alleen het net of met palen?

Heb je al palen waar je het net aan gaat bevestigen of heb je dat nog niet? Dit is een belangrijke vraag omdat je losse netten maar ook netten met palen kunt kopen.

Goed beoordeelde volleybal netten

  • Funtec Beachvolleybal 
  • Amigo Beachvolleybalnet Professioneel
  • Funtec Beachvolleybal Pro Beach Set 

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport