Val je af door volleybal?

Wil je graag afvallen en vraag jij je af of volleybal een geschikte sport is? Of wil je gewoon weten of je met volleybal veel of weinig calorieën verbrand? In dit artikel gaan we daar verder op in!

volleybal afvallen

Volleybal een vorm van beweging

Voordat we inhoudelijk ingaan op het volleybal verhaal, willen we benadrukken dat elke vorm van bewegen goed en gezond is. Tijdens het sporten verbrand je energie en calorieën. En uiteindelijk ligt daar de crux bij het afvallen. Het is namelijk de bedoeling dat je meer energie verbrand dan dat je eet. Zodra je dit meerdere dagen, meerdere weken of meerdere maanden weet vol te houden dan zal je dit in vrijwel alle gevallen zien en merken.

Het is belangrijk om de juiste balans tussen eten en bewegen te vinden. Het advies is daarom om een eet en trainingsschema erbij te pakken die gebaseerd is op jouw situatie.

Dit omdat als je veel sport je meer moet eten dan wanneer je weinig sport. Dat is belangrijk omdat als je gaat sporten je ook energie nodig bent.

Beweeg je niet tot weinig? Dan verbrand je minder energie en heb je dus ook minder energie nodig. Dat betekent dat je minder moet eten. Althans, als jouw doel is om wat kilootjes kwijt te raken.

afvallen volleybal

Afvallen door volleybal: afhankelijk van meerdere factoren

Hoeveel je afvalt door volleybal is moeilijk te stellen. Dit omdat het afhankelijk is van meerdere factoren. Allereerst maakt de intensiteit waarop je sport heel veel uit. Hoe hoger de intensiteit hoe intensiever er bewogen wordt. En hoe intensiever er bewogen wordt hoe meer calorieën er worden verbrand. Daarnaast maakt het huidige lichaamsgewicht uit. Het is namelijk zo, hoe zwaarder je bent hoe meer calorieën je verbrand. Dit om het eenvoudige feit dat je lichaam intensiever aan het werk moet.

Calorieverbruik bij volleybal

Om je toch een indicatie te geven nemen we wat gemiddelden met je door. Zo verbrand iemand van 60 kilogram met een uurtje volleybal zo’n 475 calorieën. Bij iemand van 70 kilogram ligt dit aantal op 560 calorieën en bij een 80 kilogram wegende volleyballer ligt dit gemiddelde rond de 650 calorieën. Ben je 90 kilogram? Dan verbrand je zo’n 750 calorieën per uur.

Relevante producten

  • Mizuno volleybalschoenen
  • Asics volleybalschoenen

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport