Wat bedoelen ze met een lob binnen het voetbal?

Ben je een groot sportfanaat en hoor je voetballers praten over een lobje? Weet je niet wat dit is en wil je graag weten wat een lob binnen het voetbal betekent? In dit artikel gaan we daar verder op in!

wat is lobje

De lob, een lobje

De lob is een traptechniek waarbij je de voorvoet onder de bal zet. En in plaats van dat je heel veel kracht zet zodat de bal in een hoog tempo vooruitgaat, zorg je ervoor dat deze om hoog wipt. Hierdoor zal de bal in korte tijd in hoogte toenemen waardoor je een trage boogbal weet te produceren.

Wanneer komt deze van pas?

Een lob kan tijdens een wedstrijden op verschillende moment van pas komen. Bijvoorbeeld wanneer je 1 op 1 staat met een keeper die te ver voor zijn goal staat. Met een goed uitgevoerde lob kun je de keeper het nakijken geven. Echter zijn er veel meer voorbeelden. Denk maar eens aan een situatie rondom de 16 meter waarbij er weinig ruimte is, in zo’n geval kan een mooie boogbal achter de verdediging maar zo resulteren in een goal en een wonderschone assist.

Verschil tussen een stift en een lob

Het verschil tussen een stift en een lob is nooit echt vastgelegd. Beide traptechnieken lijken erg veel op elkaar. Zij het dat de meeste voetbalkenners en voetballiefhebbers een lob zien als een bal die direct hoogte aanneemt. Bij een stift is dat wat anders. Ook daar gaat de bal de lucht in, echter is die bal vaak wat minder hoog en minder traag.

Koning van de lob

De lob is een vrij moeilijk uitvoerbare traptechniek. Dit omdat er veel precisie en gevoel bij komt kijken. Het is dan ook niet voor niets dat meestal de technisch begaafde spelers zoals Bergkamp, Messi en Neymar vaak worden bekroond tot de koning van de lob.

Misschien vind je dit ook interessant?