Vanaf wanneer mag mijn kind op voetbal?

Veel jonge jongetjes en meisjes kunnen niet wachten om te gaan voetballen. Vaak schoppen deze kinderen al vanaf de dag dat zij kunnen lopen tegen een bal. Om hun ongeduldige kinderen niet te lang te laten wachten met het voetballen bij een plaatselijke club is het voor ouders goed om te weten wanneer hun kinderen op voetbal mogen.

wanneer kind op voetbal

Waarom zou ik mijn kind laten voetballen

Voor de meeste kinderen is voetbal het leukste tijdverdrijf wat er is. Samen met hun leeftijdsgenootjes rennen, vliegen en springen ze over het veld heen. Met z’n allen rennen ze achter de bal aan en beleven ze de grootste plezier van de wereld. Naast het feit dat de kinderen het spelen van voetbal zo leuk vinden is het goed voor hun ontwikkeling.

Verschillende voordelen van het spelen van voetbal:

  • Voetbal is voor iedereen
  • Kinderen zijn in beweging
  • Tijdens voetbal worden er vriendschappen voor het leven gemaakt
  • Kinderen spelen in een team en leren samen spelen en werken
  • Voetbal is nooit ver weg

Hoe oud moet mijn kind zijn om bij een vereniging te gaan voetballen?

Voetballen met jouw kind kan natuurlijk al vanaf het moment dat hij of zij kan lopen. Toch moet er even gewacht worden met het opgeven van een kind bij een vereniging uit de buurt. Verschillend per vereniging kunnen kinderen vanaf hun vierde of vijfde levensjaar gaan trainen bij een voetbalclub. Clubs organiseren hun zogenoemde ‘kaboutervoetbal’ op verschillende manieren. Sommige clubs laten de kinderen van hun club tegen elkaar spelen, andere clubs hebben met een paar omliggende verenigingen een kleine competitie opgesteld.

wanneer mag mijn kind op voetbal

Bij welke club laat ik mijn kinderen voetballen?

Het kiezen voor een club kan voor sommige ouders lastig zijn. In sommige gebieden zijn maar weinig clubs en is deze keuze snel gemaakt. Ook kan het verleden van ouders bij voetbalclubs meespelen in hun keuze voor een bepaalde club. Voor ouders die weinig ervaringen hebben met voetbalclubs uit de buurt kan het lonen om op een zaterdagochtend eens te gaan kijken bij de club. Proef de sfeer en bepaal of dit een omgeving is waar jij en jouw kind de komende jaren willen zijn. Veel clubs bieden kinderen vrijblijvend proeftrainingen aan. Neem hiervoor contact op met de betreffende club.

Voetbal voor mini-pupillen is relatief goedkoop. Vanaf 50 Euro kunnen voetballers tussen de vier en zes jaar voetballen. Naar mate kinderen ouder worden zal de contributie die betaalt moet worden stijgen. Als je je kind inschrijft bij een voetbalvereniging, wordt hij/zij ook automatisch lid van de KNVB. Een gedeelte van de contributie die je aan de vereniging betaalt, gaat naar de KNVB. Deze bijdrage wordt gestoken in onder meer de opleiding van trainers, coaches, begeleiders en scheidsrechters.

Relevante producten

  • Agility Sports Loopladder 4 meter 
  • Derbystar Classic TT 5 Voetbal 
  • Nijdam Slalompionnen 

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport