Techniek oefeningen om thuis te oefenen

Ben jij een voetballer en wil je graag jouw techniek verbeteren? Dat kan natuurlijk op de trainingen van jouw voetbalteam, maar kan ook in jouw eigen huis of achtertuin. Om jou te inspireren hebben wij een aantal oefeningen voor thuis op een rijtje gezet.

techniek trainen thuis

Waarom zou ik mijn techniek trainen?

Het verbeteren van jouw techniek zal van jou een betere voetballer maken. Voetballers met een goede techniek zijn de baas over de bal en komen minder vaak in lastige situaties omdat ze minder balcontacten nodig hebben om de bal te verplaatsen. Wanneer jij het één of twee keer raken beheerst zal jij jezelf thuis voelen in kleine ruimtes en ervoor zorgen dat jouw team balbezit houdt.

techniek verbeteren

Draai open met links en rechts

Voor deze oefening heb je alleen een muur en een klein beetje bewegingsruimte nodig. Leg de bal aan de voet en speel de bal zo strak tegen de muur dat deze weer terugkomt in jouw voeten. Beweeg op je voorvoeten en draai in één beweging op met jouw rechterbeen. Herhaal dit een aantal keer en schakel dan over naar jouw linkerbeen.

Verbeter jouw aanname

Het verbeteren van jouw aanname kan jou op het voetbalveld erg veel opleveren. Door ervoor te zorgen dat moeilijke ballen niet te ver van jouw voet afspringen voorkom je dat de tegenstander druk op jou kan zetten. Door dit te oefenen kan je de bal tegen een muur van jouw huis of schuur gooien. Vang de bal op uit de lucht en breng deze gecontroleerd naar de grond. Om de oefening leuker te maken kan jij achter jou een doeltje plaatsen. Vang de bal op, draai om en speel de bal in het doel. Hoe sneller je dit doet, hoe beter het is. Zorg er wel voor dat de bal bij jouw aanname niet buiten bereik raakt.

Leg een parcours af

Als jij rondom om jouw huis wat ruimte hebt kan je wat pionnetjes neerzetten. Dribbel hier omheen en slalom er tussendoor. Bespeel de bal met de binnen-, buiten- en onderkant van jouw voet. Mocht je over een doeltje beschikken dan kan je deze aan het eind van het parcours plaatsen om de oefening af te ronden. Als je geen doeltje hebt kan je altijd wat improviseren. Een frisdrankfles vol water kan ook als doeltje tellen. Gebruik een stopwatch om jouw oefening te timen en probeer steeds sneller klaar te zijn.

Houdt hoog en doe trucjes

Zelfs als je maar een klein beetje ruimte hebt rondom jouw huis kan je hooghouden. Door met beide voeten, knieën en de rest van jouw lichaam hoog te houden verbeter je jouw techniek en zal jouw handelingssnelheid verbeteren. Naast hooghouden kan je ook oefenen op trucjes. Oefen op de enkele en dubbele schaar, de bekende ‘Zidane’ en probeer met beide voeten een zogeheten Akka of Elastico zoals Ronaldinho dat in zijn beste jaren deed.

Relevante producten

  • Agility Sports Loopladder 4 meter 
  • Derbystar Classic TT 5 Voetbal 
  • Nijdam Slalompionnen 

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport