Hoe sla je een bal uit de bunker?

Ben je een groot golffanaat en wil je graag weten hoe je het beste een bal uit de bunker kan slaan? Wil je de bunkerslag verbeteren om op die manier tot een betere score te komen? In dit artikel nemen we een aantal praktische tips met je door.

bal uit bunker

Wat is de bunker?

De bunker is een klein of groot zand oppervlak op een golfbaan. Deze is aangelegd als hindernis om zo het golfspel gevarieerd en moeilijk te maken. De bunker op een golfbaan is vaak nabij de green of op de fairway te vinden.

Sand Wedge

Zodra golfers zien dat hun bal in de bunker ligt begint men vaak spontaan te zweten. Dit omdat het de score vaak niet ten goede komt. Echter is het niet zo dramatisch als het lijkt. Met de juiste techniek, tips en clubs is de schade vrij eenvoudig te beperken. Eén van de belangrijkste dingen is het gebruik van de juiste club. Veel golfers gebruiken bij het slaan van een bunkerslag de Sand Wedge.

Open staan

Bij een bunkerslag is het belangrijk dat je een heel klein beetje open gaat staan. Dat wil dat je niet recht tegen over de bal komt te staan. Eigenlijk wijst een heel klein deel van je bovenlijf richting de vlag.

Blad openhouden

Ook is het belangrijk dat je het blad van je golfclub iets openhoudt. In dat geval houdt je de club zo vast dat het blad iets naar boven wijst.

Swing volgens je voeten lijn

Het uitvoeren van de swing dien je uit te voeren aan de hand van je voeten lijn. Je zou dit zelfs kunnen uittekenen met je golfclub. In dat geval teken je vanaf de bal een tweetal lijnen. Een lijn voor de bal, die ten hoogte van de voorste voet stopt. En een lijn achter de bal die ten hoogte van de achterste voet stopt.

bunkerslag verbeteren

Doorslaan

Eén van de belangrijkste dingen is dat je door de bal heen slaat. Dat wil zeggen dat je de swing doorzet op het moment dat je de bal raakt. Het advies is om de afstand van de backswing aan te houden. Dus hoever je naar achter slaat zover moet je ook naar voren slaan.

Sla zand mee

Verder is het van belang dat je eerst het zand raakt voordat je de bal raakt. Het is dus heel goed en normaal dat je bij een bunkerslag zand mee slaat. Doe je dit niet, dan komt de bal de lucht niet in waardoor lastig wordt om de bal uit de bunker te slaan.

Om dit te trainen kun je een centimeter voor de golfbal een klein streepje trekken. Probeer vervolgens tijdens je slag bij dat getrokken streepje het zand al te raken.

Misschien interessant?

golf wedge bij jumbo golfwereld