Voordelen van een voetbal bouncer

Vraag jij je af wat een tchouk of een voetbal bouncer is? Ben je een groot voetbalfanaat en ben je opzoek naar een manier om voor jezelf te trainen? Ben je benieuwd naar de voordelen van een tchouk en bouncer? In dit artikel gaan we er uitgebreid op in!

wat is tchouk

Wat is een tchouk rebounder?

Een tchouk rebounder is een opklapbaar speeltoestel die veel gebruikt wordt bij balsporten zoals: tchoukbal, voetbal en handbal. Bedoeling is om de bal op de tchouk te gooien of te trappen. Door de verende werking van de tchouk komt de bal in een rebound weer bij je terug. Het apparaat zorgt ervoor dat je veel diversiteit aan je training kan toebrengen.

Alleen en in teamverband

Of je nu alleen traint of in teamverband. Een tchouk rebounder kan in beide gevallen ingezet worden. Het apparaat is enorm veelzijdig en kan hulp bieden aan zowel aanvallers, verdedigers, middenvelders en keepers. Onderstaand nemen we per linie een leuk oefening met je door.

Oefening voor keepers

Deze oefening dien je met z’n tweeën uit te voeren. Dit kan zijn dat je met een andere keeper trainen gaat. Maar je kunt deze ook prima met een keeperstrainer uitvoeren.

Bedoeling is dat je de tchouk rebounder op 7 meter van de goal en net voorbij de eerste paal zet. De tchouk moet richting de keeper wijzen die in de goal staat. Vervolgens schiet iemand anders, van naast de paal de bal op de tchouk. Hierdoor komt de bal in sneltreinvaart richting de keeper op de goal. Die moet vervolgens adequaat en snel reageren om de bal te kunnen stoppen! Hiermee train je het reflex van de keeper.

keeper tchouk oefening

Oefening voor verdedigers

Ook deze oefening dien je met z’n tweeën uit te voeren. Het gaat in dit geval om het verbeteren van verdedigend koppen. De oefening gaat als volgt. Jullie gaan achter elkaar staan. Vervolgens gooit degene die vooraan staat de bal dusdanig dat de bal hoog de lucht in gaat. Hier moet degene achter op reageren. Bedoeling is dat hij of zij de bal krachtig in één van de goaltjes kopt die aan de zijkant gepositioneerd staan.

oefening verdedigers

Oefening voor middenvelders

De oefening voor middenvelders is gericht op het aannemen van de bal en het direct opendraaien! Bedoeling is dat jezelf de bal tegen de tchouk aanschiet. Vervolgens neem je de bal aan, draai je door een speel je jouw compagnon in. Probeer ervoor te zorgen dat je hooguit twee bal contacten nodig bent om de bal bij je compagnon te krijgen. Dat betekent dus dat je de bal dusdanig aanneemt dat die in één keer klaarligt om te verwerken.

voetbal rebounder oefeningen

Oefening voor aanvallers

Bij deze oefening gaat het vooral om het genadeloos afwerken binnen de 16 meter. Zet de tchouk rebounder ter hoogte van de eerste paal. En zorg dat jij of je compagnon de bal hard tegen de rebounder aanschiet. Vervolgens stuitert de bal in de 16 meter. Op dat moment is het voor de ander zaak om de bal in één keer op z’n pantoffel te nemen en in te schieten!

voetbal tchouk oefening

Tchouk rebounder kopen

Een tchouk rebounder is erg leuk trainingsmateriaal. Hierboven zie je een aantal oefeningen die je met z’n tweeën kunt uitvoeren. Maar er zijn ook genoeg oefeningen te bedenken die je alleen kunt doen.

Tchouk rebounders worden ook wel voetbal rebounders genoemd en zijn erg populair bij kinderen. Dus mocht je een cadeau moeten geven aan een kind die voetbal idolaat is. Overweeg dan om een tchouk rebounder aan te schaffen.

Populaire tchouks

  • Stiga Rebounder Stuitbaltrainer Kicker 100 X 100 Cm
  • vidaXL Voetbal kickback rebounder verstelbaar 100×100 cm 

Misschien vind je dit ook interessant?