Wie spelen er in de Super Bowl finale?

Ben jij een sportliefhebber of kijk je graag naar sportwedstrijden? Heb jij gehoord over de Super Bowl en weet je niet precies wat dit is of wie er in deze gigantisch grote wedstrijd spelen? De Super Bowl is het grootste sportevenement van Amerika en trekt jaarlijks gigantisch veel kijkers. De Super Bowl wordt gespeeld tussen twee teams die een astronomisch geldbedrag kunnen winnen met het binnenslepen van deze prestigieuze prijs. In dit artikel vertellen we alles over de Super Bowl.

Deelnemers Super Bowl

Wie nemen het tegen elkaar op in de Super Bowl?

De Super Bowl wordt jaarlijks in februari gespeeld. Deze wedstrijd is zo speciaal dat het voor veel Amerikanen een soort officieuze feestdag is. De wedstrijd wordt gespeeld tussen de kampioen van de American Football Conference en de kampioen van de National Football Conference. Deze twee professionele American footballcompetities zijn verenigd in de National Football League (NFL) en organiseren gezamenlijk de Super Bowl. De Super Bowl is dus een wedstrijd tussen twee kampioenen. Hierdoor staat er gigantisch veel prestige op het spel. Naast prestige krijgt elke speler ook een fraai geldbedrag overgemaakt. Het verliezende team ontvangt per speler 56.000 Dollar. Voor de spelers van het winnende team ligt het dubbele bedrag (112.000 Dollar) te wachten.

super bowl finales

Recordwinnaars Super Bowl

De eerste Super Bowl finale vond plaats in het jaar 1967. In de loop der jaren hebben veel ploegen getracht om de bijzondere trofee in ontvangst te nemen. Tot op heden hebben de New England Patriots en Pittsburgh Steelers het vaakst een finale winnend afgesloten. Beide ploegen wonnen zesmaal de finale. New England Patriots heeft ook 5 keer een finale verloren en is ook daarmee recordhouder, al zullen ze daarmee niet zo blij zijn. Met 11 finaleplaatsen heeft de ploeg wel een straatlengte voorsprong op andere ploegen.

Kijkcijfers Super Bowl

De Super Bowl is een van de grootste sportevenementen ter wereld en trekt jaarlijks een enorm aantal kijkers. Het kijkcijferrecord van Amerika is er tijdens de Super Bowl al een paar keer aan gegaan. Momenteel staat het record op zo’n 115 miljoen mensen. Dit soort aantallen worden eigenlijk alleen bij de Super Bowl en de UEFA Champions League-finale behaald.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport