Praktische tips voor het wedden op voetbalwedstrijd

Ben jij een echte voetbalkenner en hou je ervan om een gokje te wagen? Ben jij de nieuwe koning TOTO? In dit artikel geven we jou een aantal zeer nuttige tips voor het goed voorspellen van voetbalwedstrijden.

tips gokken voetbal

Gokken op voetbalwedstrijden kan in Nederland in de winkels en via internet. In Nederland gebeurt het gokken voornamelijk via het staatsbedrijf TOTO, wat de laatste jaren erg aan populariteit heeft gewonnen vanwege goede marketingcampagnes. Op internet is het ook mogelijk om in te zetten op jouw favoriete clubs. Zowel TOTO als bijvoorbeeld de internationale organisaties Unibet en Mr. Green zijn daarin veel gebruikte sites en apps. Elke goksite hanteert zijn eigen quoteringen en zo kan het dus voorkomen dat Unibet meer geld biedt voor een overwinning van Ajax dan dat TOTO biedt of andersom. Het is goed om daar naar te kijken voordat jij jouw weddenschap plaatst.

Analyseer het wedstrijdschema

Voordat je gaat kijken naar allerlei andere zaken is het goed om eerst naar het wedstrijdschema van de aankomende dagen te kijken. Veel mensen die wel eens inzetten op voetbalwedstrijden selecteren graag meerdere wedstrijden die op dezelfde dag gespeeld worden. Dit doen zij om zo snel mogelijk hun geld te verdienen. De praktijk leert dat dit geen goede drijfveer is om zoveel mogelijk te verdienen. Wanneer je meerdere wedstrijden wilt selecteren is het goed om te zoeken naar wedstrijden in competities die jij kent. Bekijk het schema en ga op jouw gevoel af. Welke teams gaan volgens jou zeker weten winnen en welke teams gaan het moeilijk krijgen? Streep wedstrijden die moeilijk te voorspellen zijn weg.

Wat zijn de belangen?

Wanneer je een selectie van wedstrijden hebt is het tijd voor de volgende stap. Bekijk per wedstrijd wat er voor beide clubs op het spel staat. Wat voor wedstrijd is het (competitie/beker)? In welke fase van het seizoen zijn de teams? Heeft één van beide teams over een aantal dagen een veel belangrijke wedstrijd en gaan ze spelers ‘sparen’? Allemaal vragen die jij jezelf moet stellen voordat je een weddenschap maakt.

wedden voetbal waar op lettenWie is er in vorm en fit?

Wanneer je weet wat de belangen zijn dan kan je kijken naar de teams. Je weet nu wat je kan verwachten qua opstelling en mindset. Een goede volgende stap is om te kijken naar welke club er beter in vorm is en wie er beschikt over een fitte selectie. Moet Bayern München Lewandowski, Sané en Gnabry missen vanwege blessures en schorsingen? Misschien is het dan verstandig om hen een keer over te slaan op jouw lijstje.

Onderlinge historie

Ook hier bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, maar toch kan het absoluut geen kwaad om even naar de onderlinge historie te kijken van beide clubs. Heeft Feyenoord sinds de eeuwwisseling slechts één klassieker in Amsterdam gewonnen? Natuurlijk zal het in de nabije of verre toekomst weer eens gebeuren, maar het is altijd verstandig om met dit soort zaken rekening te houden.

Randzaken

Wanneer je alle bovenstaande informatie hebt nagetrokken ben je helemaal klaar om geld te verdienen. Maar voordat je jouw geld toevertrouwt aan de (inter)nationale voetbaltop is het goed om te volgende randzaken nog even de revue te laten passeren:

Zomer-/winterstop

Vaak moeten ploegen even op gang komen na een voetballoze periode. Na onderbrekingen van een aantal weken presteren teams vaak bijzonder wisselvallig. Let hier dus op.

Gelijkspeltheorie

In sommige specifieke gevallen hebben beide teams genoeg aan een gelijkspel om de volgende ronde te halen. Deze zogenoemde ‘salonremises’ vinden vaker plaats dan je denkt.

Weersverwachting

Het weer lijkt niet belangrijk, maar kan toch een grote rol spelen in het voetbal. Vaak heeft de beter voetballende ploeg meer last van extreme weersomstandigheden dan de tegenstander. Ook dit kan jouw voorspelling dus ernstig dwars zitten.

Misschien vind je dit ook interessant?