Hoeveel mensen kijken er naar de Super Bowl?

De Super Bowl is één van de grootste en meest bekeken sportwedstrijden van het jaar. Maar hoeveel mensen kijk er nou naar deze wedstrijd? Het Amerikaanse kijkcijferrecord is er dankzij de Super Bowl al regelmatig aangegaan en de verwachting is dat dit in de toekomst vaker gaat gebeuren. Wil jij weten hoeveel mensen er wereldwijd naar de Super Bowl kijken en wat het huidige record is? Dat lees jij in dit artikel!

kijkers Super Bowl

Wie spelen er in de Super Bowl?

De Super Bowl is de finale tussen de kampioenen van het American Football seizoen. Er zijn in Amerika twee American Football competities, namelijk: National Football Conference en de American Football Conference. Deze twee organisaties zijn gezamenlijk onder de naam National Football League (NFL) de drijvende kracht achter de Super Bowl. Doordat er in de Super Bowl wordt gespeeld tussen twee kampioenen staat er veel prestige op het spel, zijn er veel mensen geïnteresseerd en zijn de wedstrijden van hoge kwaliteit. De Amerikanen zijn zelfs zo erg in de ban van deze wedstrijd dat de wedstrijddag een soort vervalste feestdag is geworden.

Hoeveel mensen kijken er naar de Super Bowl?

Het huidige kijkcijferrecord in Amerika staat op naam van de Super Bowl en stamt uit 2015. Destijds keken er zo’n 115 miljoen mensen naar de wedstrijd. Dit aantal is de laatste jaren niet weten te overtreffen. Volgens kenners had dit te maken met het feit dat wedstrijd soms wat minder spannend waren, de halftime show iets minder aansprekende namen had en de finale voorspelbaarder werd qua deelnemers. De vraag of en wanneer het kijkcijferrecord weer verbroken gaat worden is niet te voorspellen en afhankelijk van vele factoren.

Bizarre bedragen rondom de Super Bowl

Een sportwedstrijd die zoveel miljoenen toeschouwers trekt wordt natuurlijk omringd met allerlei gigantische bedragen. Zo kost een reclame in de rust van de wedstrijd 5 miljoen Dollar per 30 seconden, is elke deelnemende speler (per team 46) gegarandeerd van 56.000 Dollar, krijgt elke speler van het winnende team 112.000 Dollar, en wordt er voor een godsvermogen gegokt, gegeten en gedronken tijdens de wedstrijd. Dit alles maakt de NFL Super Bowl nogal een lucratief en spectaculair hoogtepunt van het sportjaar.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport