Wat is een ziekenhuisbal?

Ben je een fanatiek voetbal liefhebber en hoor je commentatoren, vrienden, ploeggenoten en/of familie het hebben over een ziekenhuisbal? Heb je geen idee wat dit betekent? Maar ben je er wel benieuwd naar? In dit artikel leggen we het haarfijn aan je uit.

wat is ziekenhuisbal

Ziekenhuisbal

Een ziekenhuisbal is een bal die je krijgt toegespeeld van je medespeler. Echter is deze bal dusdanig slecht dat je deze beter niet kunt aannemen. Dit omdat de groot is dat de tegenstander de bal onderschept maar ook een deel van jou meeneemt. Met name het laatste deel maakt dat men het ziekenhuisbal noemt. Dit omdat als de tegenstander jou raakt, je geblesseerd kunt raken en zodoende in het ziekenhuis kunt belanden.

Hoe gaat een ziekenhuisbal?

Als men het over een ziekenhuisbal heeft dan heeft men het over een bal die te zacht wordt ingespeeld. Het gaat dus om een bal die de tegenstander net aan/net niet kan onderscheppen. Dat maakt het uiterst riskant. Dit omdat als de tegenstander één seconde te laat is hij volle bak op jou in komt zetten.

Zoals gezegd wordt er vaak over een ziekenhuisbal gesproken wanneer de bal te zacht wordt ingespeeld. Echter is het zo dat elke twijfelachtige bal een ziekenhuisbal kan zijn.

ziekenhuisbal

Balón hospital

Johan Cruijff staat bekend om zijn fantastische, unieke en gedenkwaardige uitspraken. Het zal je dan ook niet verassen dat de term ziekenhuisbal door de Nederlandse voetballegende is bedacht. De term stamt uit de tijd dat hij trainer was bij FC Barcelona daar noemde hij een dergelijke bal een balón hospital, of te wel ziekenhuisbal.

Grappige is dat spelers en media eerst niet doorhadden wat hij er mee bedoelde. Echter na verloop van tijd werd het de spelers en media wel duidelijk. Sterker, de term is velen bijgebleven en wordt dagelijks door trainers, coaches, commentatoren en spelers gebruikt.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport