Redenen om met een privétrainer te gaan voetballen

Om jouzelf te ontwikkelen tot een betere voetballer kan jij natuurlijk gaan trainen bij jouw eigen voetbalclub. Voor sommige spelers is dit nog niet genoeg. Zij kunnen dan een privétrainer vragen om hen te helpen. Waarom iemand dit zou doen? Daar zijn verschillende redenen voor.

privétraining voetbal

Gericht trainen

Waar er tijdens teamtrainingen meer aandacht is voor het team en de tactiek, is de aandacht tijdens trainingen met een privétrainer volledig voor jou. Samen met jouw trainer bespreek je jouw zwaktes en verbeterpunten. Hij zal proberen om de juiste oefenstof te verzinnen om van jou een betere voetballer te maken. Ben jij bijvoorbeeld een aanvallende buitenspeler en ben jij al in staat om jouw directe tegenstander te passeren, maar is jouw rendement nog te laag? De privétrainer zal dan met jou aan de slag gaan om jouw doelgerichtheid te verbeteren. Denk dus goed na over jouw verbeterpunten.

Terugkeren van blessure

Keer jij terug van een blessure en ben jij nog niet instaat om volledig mee te trainen met jouw team? Trainen met een privétrainer kan ervoor zorgen dat jouw herstel beter en sneller gaat. Met de trainer kan jij aan de slag en bepaalde oefeningen met en zonder bal doen. Het voordeel van eerst één op één gaan trainen is dat jij op je gemak kan trainen zonder in duel te komen met een tegenstander. Zo kan je dus geen onverwachte duwen of schoppen krijgen. Dit kan zorgen voor een heftige terugslag in jouw revalidatie. Dat is wel het laatste wat een herstellende voetballer wil.

betere voetballer worden door prive trainer

Fit terugkeren na de zomerstop

Na de zomerstop zijn de eerste trainingen van het nieuwe seizoen vaak wat onwennig. De conditie is achteruit gegaan en het balgevoel lijkt soms wel verdwenen. Na een aantal trainingen gaat dit beter. Om ervoor te zorgen dat jij er direct tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen staat en aan de trainer laat zien wat jouw intenties zijn kan je een privétrainer inschakelen. Jullie kunnen met z’n tweeën, of een klein aantal teamgenoten, aan de slag gaan om jullie conditie op peil te houden en bijvoorbeeld jullie techniek te verbeteren.

Overstap naar een BVO

Stap jij of jouw kind na de zomerstop over naar een betaald voetbalorganisatie (BVO)? Blijf dan niet stilzitten tijdens en na het voetbalseizoen en ga extra trainen met een privétrainer. Over het algemeen wordt er bij een BVO vaker en zwaarder getraind dan bij de amateurs. Om hierop voorbereidt te zijn is het verstandig om in de tijd dat je nog bij jouw amateurclub voetbalt of het seizoen voorbij is vaker dan twee keer te trainen. Zo zal je sneller aanhaken bij het nieuwe en hogere niveau.

Beelden analyseren

Beschikt jouw club over camera’s waarmee wedstrijden worden vastgelegd? Vraag dan of je de beelden van jouw wedstrijd mag hebben en neem ze mee naar een privétrainer. Samen kunnen jullie de beelden analyseren. Zo kan je zien wat jij in bepaalde situaties nog verkeerd doet en hoe je dit beter zou kunnen doen. Deze informatie kunnen jullie gebruiken tijdens de trainingen.

Relevante producten

  • Agility Sports Loopladder 4 meter 
  • Derbystar Classic TT 5 Voetbal 
  • Nijdam Slalompionnen 

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport