Hoe groot is een voetbaldoel?

Ben je een fanatiek sportfanaat maar heb je geen idee hoe groot een voetbaldoel is? Wil je weten wat de hoogte, de breedte en de diepte van een voetbaldoel is? In dit artikel nemen we het met je door.

formaat voetbaldoel

Verschillende leeftijden

Voetbal is een immens populaire sport en wordt dan ook door jong en oud gespeeld. Het principe van het spel is hetzelfde, zij het dat sommige details en regels zijn aangepast. Eén van de details is dat jeugdvoetbal tot een bepaalde leeftijd op een kleiner veld wordt speelt. Een ander detail is dat de doelen van grootte kunnen verschillen. Om je hier wat meer inzicht te geven, nemen we alle officiële KNVB-doelafmetingen met je door.

Sinds 2017 gewijzigd

Tot 2017 waren er twee doelafmetingen en twee veldafmetingen. Zo speelde je tot 13 jaar op een half veld met E-doelen. En speelde je vanaf 13 jaar op een groot veld met grote doelen. Echter is dit sinds 2017 volledig op de schop gegaan. De reden hiervan is dat de KNVB denkt hiermee het plezier en de ontwikkeling van voetballend Nederland te stimuleren.

Jeugddoelen

Zoals gezegd wordt jeugdvoetbal op allerlei verschillende doelen gespeeld. Om je hier wat meer inzicht in te geven, sommen we het voor je op:

  • Spelers onder de 6 jaar spelen op doelen van 3 meter breed en 1 meter hoog
  • Spelers onder de 7 jaar spelen op doelen van 3 meter breed en 1 meter hoog
  • Spelers tussen de 7 en 10 jaar spelen op een doel van 5 meter lang en 2 meter hoog
  • Jeugdspelers 11 en 12 jaar spelen op doelen van 5 meter lang en 2 meter hoog

Groot doel

Vanaf 13 jaar spelen jeugdvoetballers op een groot veld met grootte doelen. De grote van dit doel varieert nooit en is gelijk aan een voetbaldoel voor volwassenen. Deze doelen zijn 7,32 meter lang, 2,44 meter hoog en 1,50 meter diep.

Relevante producten

  • Taktisport Fold Match Doel 
  • Exit Finta Goal – Voetbaldoel 
  • SportX Voetbaldoel  

Misschien vind je dit ook interessant?