Wat moet mee als je gaat vissen?

Ben jij een visser of ben je van plan om binnenkort te gaan vissen? Vraag jij je af wat je allemaal mee moet nemen als je gaat vissen? De voorbereiding is een van de belangrijkste dingen wanneer je gaat vissen. Door beslagen ten ijs te komen zorg je ervoor dat je meer kans hebt op het vangen van vissen. Wat je mee moet nemen wanneer je gaat vissen? In dit artikel leggen we het uit.

wat meenemen bij vissen

Is een VISpas verplicht?

Om te mogen vissen heb je een VISpas nodig. Een VISpas is namelijk verplicht voor iedereen die een hengel in het water gooit. Heb jij geen VISpas en komt de politie of visvereniging controleren dat kan je een bekeuring ontvangen. Er zijn verschillende soorten VISpassen. Kijk welke soort voor jou het meest geschikt is en wat toegestaan is met jouw VISpas.

Wat moet je meenemen als je gaat vissen?

Wanneer je aan het vissen bent wil je voorkomen dat je terug naar huis moet om iets op te halen. Jouw tijd aan de waterkant is namelijk kostbaar en moet zo efficiënt mogelijk gebruikt worden. De essentiële voorwerpen om mee te nemen zijn:

  • Een vishengel: Zonder een hengel kan het wel eens heel moeilijk worden om een vis te vangen. Er zijn verschillende soorten en maten hengels.
  • Een dobber: Om te zien of een vis met jouw aas bezig is heb je een hengel nodig. Voor rustig water is een lichte dobber handig. Wanneer de stroming sterk is raden we een zwaardere dobber aan.
  • Vishaken: Een metalen haakje om de vis uiteindelijk mee te vangen is essentieel. Doorgaans zit deze al aan je hengel. Het is verstandig om een reservehaakje mee te nemen. Haakjes zijn er in allerlei formaten.
  • Lood: Om de lijn te verzwaren en het aas op de juiste plek te krijgen is lood noodzakelijk.
  • Vislijnen: Deze dunne draden zijn er in allerlei soorten en lengtes.
  • Lokvoer: om vis te lokken is het goed om rondom om jouw visplek te voeren. Wanneer je dit een aantal dagen voor jouw vissessie doet vergroot je de kans op het vangen van vissen.
  • Aas: Het aas zorgt ervoor dat het vis aan jouw hengel belandt. Zorg voor goed aas en vervang dit aas wanneer er erg lang geen vis gevangen wordt. Maden, brood of ander aas is geschikt.
  • Netten: Schepnetten zijn goed om mee te nemen wanneer je gaat vissen.
  • Onthakingsmateriaal: Hakenstekers en onthakingsmatten zijn aan te raden om mee te nemen. Zo voorkom je dat je de vis niet van het haakje kan krijgen.

Overige visspullen

Naast de bovenstaande essentiële visspullen zijn er natuurlijk ook nog andere zaken die je maar beter mee kan nemen. Denk aan voldoende eten en drinken, een koelbox, een stoeltje, warme kleding, regenkleding, een paraplu en vuilniszakken. Het is namelijk not done om jouw visplek niet op te ruimen voordat je vertrekt.

Misschien vind je dit ook interessant?