Met welk aas vang je de grootste vissen?

Ben jij een visser of ben jij van plan binnenkort een hengel in het water te gooien? Wil jij graag grote vissen vangen en vraag jij je af hoe je dit het beste kan doen? Er zijn vele verschillende grote vissen die je kan vangen. Om de kans dat deze vissen aan jouw haakje zitten te vergroten is het belangrijk om een aantal stappen te ondernemen. Welke stappen? Dat vertellen we je in dit artikel.

grote vissen aas

Wat zijn grote vissen?

Tijdens het vissen stuit je regelmatig op kleine vissen die aan jouw hengel zitten. Wanneer je voor de lol vist kan dit heel aantrekkelijk zijn. Wanneer je regelmatig kleine vissen vangt kan het voorkomen dat je daar een beetje klaar mee bent en graag het zwaardere geschut aan jouw hengel wilt hebben. Tijdens wedstrijden telt het aantal centimeter en het gewicht van een vis. Wanneer jij wedstrijden gaat vissen is het dus sowieso een goed plan om je te richten op grotere vissen. De grotere vissen die in Nederlandse wateren te vangen zijn, zijn onder andere:

  • Snoek
  • Brasem
  • Baars
  • Karper
  • Zeelt

Deze vissen kunnen allemaal een mooie lengte krijgen en worden regelmatig gevangen in Nederlandse wateren. De vissen zijn in meerdere varianten en zijn over het algemeen eenvoudig te herkennen. Maar hoe vang je de grote varianten van deze vissoorten?

aas vissen

Met welk aas vang je grote vissen?

Om grote vissen te vangen moet je een goede hengel, sterk visdraad en goed aas hebben. Maar welk aas is geschikt voor grote vissen? Het aas aan jouw hengel is natuurlijk erg belangrijk. Een simpele vuistregel is dat groot aas zorgt voor grote vissen. Maden of ander klein aas is dus niet aan te raden. Mais of imitatie aas in verstandiger voor het vangen van grote vissen.

Hoe vang je grote vissen?

Het is belangrijk om de juiste plek te kiezen voor het vangen van grote vissen. Kies een plek, peil de bodem uit en scan de plek zorgvuldig af. Voer de plek regelmatig bij. Het is slim om dit al enkele dagen voor jouw vissessie te doen. Voer aas dat kleine vissen zullen laten liggen. Denk aan mais, kikkererwten of zelfs tijgernootjes. Dit aas is perfect voor grote vissen en zal door de kleine visjes niet worden opgepakt. Als jij zit op de juiste plek en regelmatig voert dan zullen de vissen komen. Wanneer? Dat weet je nooit. Blijf geduldig en wacht rustig af.

Wanneer vang je grote vissen?

Grote vissen zijn natuurlijk met een reden zo groot geworden. Ze zijn schuw en uiterst op hun hoede. Grote vissen zijn voorzichtig. Vooral overdag, zeker als het water helder is. In de nacht zijn ze wat actiever en verwachten ze jou minder snel. Om de kans op het vangen van grote vissen te vergroten is het dus aan te raden om ’s nachts te vissen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport