Verschil lieslaars en een waadpak?

Ben je een fanatiek visser en wil je graag weten wat het verschil is tussen een lieslaars en een waadpak? In dit artikel leggen we dat aan je uit!

verschil lieslaars en waadpak

Wat is een lieslaars?

Een lieslaars is een extreem lange laars die direct onder je lies eindigt. Dit type laars wordt door veel vissers gebruikt op het moment dat ze het water ingaan. De lieslaars is uitermate geschikt voor het betreden van laag water.

Wat is een waadpak?

Een waadpak is de uitgebreide versie van de lieslaars. Dit omdat de lieslaars enkel de laars is. Echter een waadpak is meer een kledingstuk waar een laars aan vast zit. Waadpakken zijn er in verschillende vormen te krijgen. Zo zijn er waadpakken die lijken op een broek met bretels. Maar er zijn ook waadpakken die je tot de schouders beschermen.

Waadpakken worden door veel vissers gebruikt wanneer ze diepere wateren gaan betreden.

Conclusie: het verschil?

Het uiteindelijk verschil zit ‘m dus in het feit dat een lieslaars enkel de laars is. Deze beschermt je dus tot aan je lies en niet verder. Een waadpak is echt een pak met de laarzen daaraan vast. Je bent hierdoor beter beschermd tegen golfslag en kunt daarnaast diepere wateren betreden . De reden dat de laars aan het pak vast zit is eigenlijk vrij simpel. Op het moment dat de laarzen los van het waadpak zouden zijn dan ben je nooit voor de volle 100% beschermd. Iets wat wel de bedoeling is.

waadpak kopen

Lieslaars of waadpak kopen?

Het kopen van een lieslaars of waadpak is erg persoonlijk. Dit omdat het afhankelijk is van de situaties waarin je het gebruikt. Mocht je er nou niet uitkomen. Dan adviseren we je om een waadpak te kopen. Dit omdat deze veel functioneler is. Je kunt een waadpak namelijk in vrijwel elke situatie gebruiken. Iets wat bij een lieslaars niet het geval is (althans als je het droog wilt houden).

Misschien vind je dit ook interessant?