Ga juist met vloed vissen
Het lijkt niet aantrekkelijk, tijdens vloed aan de zee staan. Daarom kiezen veel mensen ervoor om bij eb te gaan vissen. De zee is rustig en je kunt ver de zee in werpen. Maar hoogwater zorgt juist voor meer vissen. Tussen de zandbanken en tussen de stenen van een pier zit veel klein leven zoals krabbetjes, garnalen en algen. Kleinere vissen komen hier tijdens vloed op af om van te eten. Kleine vissen trekken grote vissen aan, zoals de zeebaars die jij wilt vangen.
Gebruik een pilker bij wrakvissen
Een bepaalde vorm van zeevissen is vissen bij een scheepswrak; een wrak trekt namelijk veel leven aan. Als je gaat wrakvissen maak dan eens gebruik van een zogenaamde pilker in plaats van lood. Deze zijn in verschillende gewichten verkrijgbaar, het fungeert hierdoor als lood, maar je kunt er tevens onverwachte bijvangst mee krijgen zoals inktvis of vis.
Maak gebruik van rood kunstaas
De beste kleur voor kunstaas om te gebruiken bij zeevissen is rood, vooral felrood. Deze kleur wordt ook wel Japanese Red genoemd, al jaren wordt deze kleur kunstaas het best verkocht. Zorg ervoor dat je voldoende kunstaas op voorraad hebt, het liefst in deze kleur.
Profiteer van de reuk van vissen
Vissen kunnen ruiken, zelfs op zee. De meeste zeevissen hebben een prima reukvermogen, zoals bijvoorbeeld de kabeljauw. Dus wanneer je gaat vissen met kunstaas, maak dan ook gebruik van een stukje zeepier of ander dood aas om de vis mee te lokken. Juist op dagen dat de vissen moeilijk lijken te bijten kan deze geur zorgen voor vangst. Je kunt er ook voor kiezen om je kunstaas van geur te voorzien met speciale geurstoffen die in een hengelsportwinkel kunt kopen.
Voeg zaagsel toe aan de zeepieren
Bij het zeevissen wordt veel gebruik gemaakt van zeepieren als aas. Dit werkt erg goed, maar ze worden snel slap waardoor ze minder goed aan de haak te bevestigen zijn. Je kunt dit oplossen door wat zaagsel toe te voegen aan je bakje met pieren. De pieren zullen hierdoor heen kruipen en weer steviger worden doordat het zaagsel het vocht van de pieren opneemt. Geen gedoe meer met zeepieren die van je haak af vallen.