Waar moet je op letten bij het kopen van een rod pod

Als je regelmatig gaat vissen dan is het aantrekkelijk om te kiezen voor een hengelsteun. Je kunt er je hengel op kwijt, maar ook je swinger en je beetmelder. Er bestaat echter nog een ander systeem om je hengel op kwijt te kunnen, namelijk een zogenaamde rodpod.

rodpod kopen

Wat is een rodpod?

Wat een statief is voor fotografie is een rodpod voor de hengelsport. Met een rodpod kun je niet alleen meerdere hengels ondersteunen, je kunt er ook swingers en elektronische verklikkers op kwijt. Een rodpod moet daarom heel stevig en robuust gebouwd zijn. Rodpods zijn veel handiger in het gebruik dan banksticks, want je kunt ze in elke soort ondergrond gebruiken. Een bankstick moet in de grond geduwd worden, wat nog wel eens lastig kan zijn. Bovendien kun je deze niet gebruiken op een verharde ondergrond, zoals een kade of steiger. Een rodpod is daarom ideaal. Zet je rodpod stevig en stabiel neer en je kunt ongehinderd vissen. Bij het kopen van een rodpod moet je op een aantal dingen letten.

Materiaal

Je kunt kiezen voor een rodpod van verschillende soorten materiaal zoals plastic, aluminium of RVS. Wil je dat je jezelf zo licht mogelijk kunt verplaatsen, dan kun je het best kiezen voor een aluminium rodpod. Een duurzamer en sterker materiaal is RVS of roestvrijstaal. Dit kan tegen een stootje en is tegen alle weersomstandigheden bestand. Het enige nadeel is echter dat een rodpod van RVS zwaarder zal zijn.

Het formaat van de rodpod

Je kunt een rodpod kopen in veel verschillende formaten. Laat je keus daarbij afhangen van het gebruik. Waar vis je meestal en wanneer wil je de rodpod gebruiken? Voor Nederlandse wateren, zoals een meertje, vaart of kanaal, heb je voldoende aan een kleine rodpod. Ga je echter vissen op groot water, of op een grote afstand, dan kun je wel een groter formaat rodpod gebruiken. Deze kan hoger opgesteld worden, waardoor obstakels kunnen worden overbrugd.

Een tas voor de rodpod

Er bestaan geen losse tassen die specifiek voor een rodpod gemaakt worden. Let er daarom op dat je rodpod in een tas geleverd wordt. Hierdoor kun je het veel makkelijker vervoeren en het zal bovendien de levensduur van de rodpod verlengen.

De prijs van de rodpod

Een rodpod kun je aanschaffen in verschillende prijsklassen. Kies niet automatisch voor de goedkoopste, want goedkoop is vaak duurkoop. Wanneer je een echte hengelsportliefhebber bent dan is een goede rodpod de investering zeker waard. Koop daarom de best mogelijke rodpod die in je budget past.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport