Tips om snel vis te vangen

Ben jij een visser of wil jij graag eens een hengel in het water gooien om vissen te vangen? Wil jij graag zo snel en zo veel mogelijk vissen aan jouw hengel hebben? Vissen is een kwestie van voorbereiding en geduld. Maar veel geduld hebben we niet allemaal. Wil jij weten hoe je zo snel mogelijk vissen kunt vangen? In dit artikel geven we je tips.

vis snel vangen

Zo snel mogelijk witvissen binnen hengelen

In dit artikel richten we ons op het vangen van witvis. Doorgaans vang je witvis met een vaste stok. Vissen op witvis is erg leuk, maar het vangen van vissen is wel nodig om met een positief gevoel naar huis te gaan. Hoe jij zo snel mogelijk vissen kunt vangen? We geven aan aantal tips.

Tip 1: Win informatie in over de vijver

Wanneer je gaat vissen is het natuurlijk handig om je hengel ergens uit te gooien waar ook daadwerkelijk vissen zijn. Dit klinkt heel logisch. Maar een vijver waar zeer weinig vissen zitten zal voor iedere visser een lastig verhaal worden. Vraag dus na bij eventuele andere vissers of de visvereniging waar jouw kans op vissen het grootst is.

Tip 2: Voer van tevoren

Wanneer jij van plan bent op zaterdag te gaan vissen is het verstandig om op woensdag, donderdag en vrijdag al even bij de vijver langs te gaan om te voeren. Kijk waar jij wilt gaan vissen en gooi op en rondom die plek al enkele voerballetjes en maden. Zo zorg je ervoor dat de vissen er al zijn voordat jij begint met vissen. Zo zal jij op de dag dat jij gaat vissen veel sneller resultaat boeken.

vis voeren

Tip 3: Voorbereiding is bepalend

Wanneer je gaat vissen moet je beslagen ten ijs komen. Zorg voor vertrek dat je alles klaar voor gebruik hebt liggen. Zo moeten de dobbers, lijnen, haakjes en andere voorwaarden allemaal in orde zijn. Zo voorkom je dat jij aan de waterkant hiermee bezig moet. Wanneer je op de visplek bent moet jouw hengel namelijk zoveel mogelijk in het water zijn.

Tip 4: Peil de diepte

Om te weten hoe diep je moet vissen is het noodzakelijk om de diepte van het water te meten. Zo voorkom je dat je veel te diep of te ondiep vist. Het peilen van de diepte kan met jouw hengel. Steek de hengel zo ver mogelijk van de kant in het water en kijk hoe diep de hengel komt. Pas op basis van deze informatie jouw lijn aan. Zorg ervoor dat je niet te diep vist.

Tip 5: Gebruik kleine haakjes

Om witvissen te vangen moet je niet te grote haken gebruiken. Wij raden aan om haakmaten tussen de 18 en 22 te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je weinig vis verspeelt en dat je snel vissen kan gaan vangen.

Tip 6: Lichte dobber gebruiken

Een dobber is erg belangrijk wanneer je gaat vissen. Neem een zo licht mogelijke dobber. Ga je op rustige binnenwater vissen? Dan is een dobber van 0,5-1,5 gram zeer geschikt. Op wateren met meer stroming is een dobber als deze echter niet handig. Dan mag een dobber zeker 2.5 gram of meer wegen. Een lichte dobber op een sterke stroming gaat namelijk alle kanten op waardoor de aanbeet niet goed te signaleren is.

Misschien vind je dit ook interessant?