De beste tips voor karper vissen

Ben je een groot fan van vissen? Zit je vaak aan de waterkant in de hoop op een goede vangst? Een van de mooiste vissen om te vangen in Nederland is de karper. Wil je ook wel eens een trotse foto tonen met een enorme karper in je handen? Dan is dit artikel speciaal voor jou. We geven jou de beste tips die jou op weg helpen om de vangst van je leven te doen.

karpervissen tips

Maak gebruik van een goede lijn

Het gebruik van een goede lijn is essentieel om die karper van je dromen te kunnen vangen. Met een lijn die in de knoop raakt, een onderlijn die slordig ligt of een haak die blinkt zal het nooit lukken. Je lijn of rig moet perfect zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel producten op de markt die kunnen helpen, zoals lijnen die niet in de war raken, haken die mat afgewerkt zijn en onderlijnen die strak op de bodem blijven liggen.

Je zou je favoriete lijn zelfs kunnen testen door deze in een aquarium te testen. Zo kun je goed zien hoe de lijn op de bodem komt te liggen.

Maak gebruik van een scherpe haak

Net als de lijn is de haak heel belangrijk. Deze moet scherp zijn om goed in de lip van de karper te prikken. Wanneer deze bot is zal dit minder snel gebeuren en zal je sneller een misser hebben. Bespaar niet op de haken die je aanschaft. Zelfs nieuwe haken van bepaalde merken kunnen niet scherp zijn als je ze net hebt gekocht of ze worden snel bot door gebruik. Bovendien zijn haken van een goed merk sterker en duurzamer. Vervang je haak ook regelmatig. Doordat de haak schuurt langs stronken en stenen tijdens het vissen zal het bot worden.

Maak gebruik van verschillende soorten aas

Veel mensen die op karpers vissen maken gebruik van de boilie. Het nadeel hiervan is dat de karper deze al kan associëren met de nare ervaring van gevangen worden. Hierdoor laten de karpers de boilies steeds vaker aan zich voorbij gaan. Maak daarom gebruik van verschillende soorten aas en wissel deze af. Het kan zijn dat je daardoor wat vissen vangt waar je niet op zit te wachten, maar de kans op die grote karper wordt ook groter. Aas wat je zou kunnen gebruiken is brood, aardappel, mais, kikkererwten, kaas en zelfs tijgernoten.

Ga vissen op het juiste tijdstip

Heb je ze wel eens voor gek verklaard? Die mensen die s ’avonds of voor dag en dauw gaan vissen? Er is echter een goede reden voor, want dat zijn de tijdstippen dat de karper actief is. De karper wordt overdag veel minder actief waardoor de kans om het te vangen veel kleiner worden. Wil je een mooie grote karper vangen? Dan zal je er ook voor moeten kiezen om s’ ochtends vroeg of in de avond te gaan vissen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport