Wat is een tennisarm?

Denk je last te hebben van een tennisarm? Of vraag jij je af wat een tennisarm is? In dit artikel gaan we daar verder op in.

tennisarm

Waar doet het pijn?

Bij een tennisarm doet je elleboog of je onderarm pijn. De pijn wordt heviger zodra je de handen dichtknijpt of de polsen naar achteren buigt. Zodra je last hebt van een tennisarm is je buitenste elleboog knobbel geïrriteerd, hier zitten al je onderarm spieren aan vast.Sport

Hoe ontstaat een tennisarm?

Hoe een tennisarm exact ontstaat is niet helemaal duidelijk. Maar naar verwachting is het een blessure die voortkomt uit overbelasting. Het gaat in dit geval om de overbelasting van de onderarm spieren.

Overbelasting ontstaat door continue dezelfde beweging te maken. Bij het maken van dezelfde beweging gebruik je steeds dezelfde spieren waardoor deze overbelast raken.

De blessure kan ook ontstaan door dat je te veel van je spieren verwacht. Denk bijvoorbeeld aan tennissen zonder warming-up. Of vanuit het niets iets heel zwaars optillen. Aan te raden is om je lichaam voor te bereiden op wat er komen gaat. Ga jij tennissen? Zorg dan voor een goede tennis warming-up.

Ontstaat een tennisarm door tennis?

Het antwoord hierop is ja en nee. Een tennisarm kan zeker ontstaan door tennis. Het is zelfs een veel voorkomende tennisblessure. Maar het betekent niet dat een tennisarm alleen door tennis kan ontstaat. De blessure ontstaat door een repeterende beweging. Of te wel een beweging die je continue herhaalt. Dit kan tennissen zijn maar het kan ook zijn dat je wekenlang hetzelfde werk uitvoert.

tennisarm

Wat moet ik doen met een tennisarm?

Normaal gesproken gaat de blessure vanzelf over. Maar er moet wel bij gezegd worden dat dit weken en soms wel maanden kan duren. Het is tijdens de herstelperiode belangrijk om de spieren niet extreem in te spannen waardoor ze tot rust kunnen komen.

Dat betekent overigens niet dat je de spieren niet kunt gebruiken. Sterker nog, beweging is goed en belangrijk voor de herstelperiode.

Misschien vind je dit ook interessant?