Hoeveel calorieën verbrand je met tennis?

Ben jij een fanatiek tennisser? Of ben je van plan om fanatiek te tennissen? Vraag jij je af hoeveel calorieën je verbrand met een potje tennis? In dit artikel gaan we daar verder op in.

calorieën verbranden met tennis

Verschil intensiteit

Uiteraard is het niet exact te zeggen hoeveel calorieën er met tennis verbrand worden. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Eén van die factoren is de intensiteit van het tennisspel.

Zo is een wedstrijd tussen Federer en Nadal totaal niet te vergelijken met een senioren tennistoernooi bij de plaatselijke vereniging. Uiteindelijk is het zo, hoe hoger de intensiteit van het spel hoe meer calorieën je verbrand.

Verschil in gewicht

Hoeveel calorieën je verbrand is ook afhankelijk van je gewicht. Zwaardere mensen verbranden meer calorieën dan lichte mensen. Over het algemeen verbrand een vrouw ook aanzienlijk minder dan een man. In negen van de tien gevallen komt dat dus door het lichaamsgewicht.

calorieën verbranden tennis

Eén uur tennissen: hoeveel calorieën?

Zoals gezegd is het van verschillende factoren afhankelijk en gaan we uit van een gemiddelde. Zodra je een uur lang op de tennisbaan staat en rond de 60 kilogram bent verbrand je om en nabij de 415 á 420 calorieën. Ben je 10 kilo zwaarder, dus 70 kilogram dan moet je denken aan een verbranding van 500 calorieën. Bij mensen van rond de 80kg zit deze rond de 575 en zodra je 90 kilogram weegt verbrand je gemiddeld genomen 650 calorieën.

60 kilogram 70 kilogram 80 kilogram 90 kilogram
415 500 575 650

Afvallen door te tennissen

Kun je afvallen door te tennissen? Het is een vraag die we vaker gesteld krijgen. Het antwoord daarop is ja. Elke vorm van beweging draagt bij aan je verbranding en dus ook aan je doelstelling om af te vallen.

Maar er moet wel een kanttekening geplaatst worden. Als je alleen wilt afvallen door zo nu en dan te tennissen wordt het iets van de lange adem. Daarom raden we aan om nog meer te bewegen. Dit kan van alles zijn. Je kunt de auto laten staan op het moment dat je naar het werk gaat. Maar je kunt ook voor extra sportmomenten gaan.

Daarnaast is hetgeen wat je eet en hoeveel je eet cruciaal op het moment als je afvallen wilt. Dat is eigenlijk heel eenvoudig uit te leggen. Zodra je meer energie binnenkrijgt dan je verbrand kom je altijd aan. Als je wilt afvallen moet je heel plat gezegd meer energie verbranden dan eten. Zodra je dat structureel weet aan te houden gaat het je 100% zeker lukken om van die overtollige kilo’s af te komen.

Misschien vind je dit ook interessant?