Tips voor beginnend tafeltennisspeler

Ben jij een fanatiek tafeltennisser of speel jij wel eens een potje tafeltennis met vrienden, familieleden of collega’s? Wil jij weten hoe je jouw tafeltennisspel kan verbeteren en ben jij op zoek naar tips? Tafeltennis is sport die veelal recreatief wordt gespeeld. Vele mensen hebben in hun leven wel een potje tafeltennis gespeeld. In dit artikel geven we je tips en uitleg om jouw tafeltennis spel te verbeteren. Hopelijk kunnen we je helpen om beter te worden zodat jij binnenkort iedereen compleet van de tafel veegt.

beginnend tafeltennisspeler

Tip 1: Kies een goed tafeltennisbatje

Het tafeltennisbatje dat jij gebruikt is erg belangrijk voor jouw spel. Spelen met een versleten en afgeraffeld batje zal jouw spel niet ten goede komen. Koop een goed batje waarmee jij successen kan behalen. Er zijn batjes met lange en korte noppen. De lange noppen worden maar weinig gebruikt, maar hebben wel vele voordelen. Het kan een goed plan zijn om eens te oefenen met beide soorten en jouw favoriet te kiezen.

Tip 2: Speel gevarieerd

Het spelen van een potje tafeltennis is meer dan de bal heen en weer slaan totdat iemand een fout maakt. Probeer in jouw spel zoveel mogelijk variatie aan te brengen en analyseer de zwakke punten van jouw tegenstander. Wissel backhands af met forehands en speel ballen afwisselend dichtbij en ver weg van het net. Dwing jouw tegenstander naar achter om vervolgens met een korte bal toe te slaan. Heeft jouw tegenstander moeite mij zijn backhand? Maak hier dan gebruik van en speel de bal hier vaker op.

tips beginnend ping pong speler

Tip 3: Oefen je opslag

De opslag is een belangrijk wapen bij het tafeltennissen. Door te beginnen met een goed geplaatste en strakke opslag neem jij gelijk het initiatief. Oefen hierop en probeer van jouw opslag een automatische machine te maken. Sla ballen eventueel met effect om jouw tegenstander in de problemen te brengen.

Tip 4: Gebruik je voorvoeten

Tijdens het spelen van een potje tafeltennis zal jouw tegenstander proberen om jou van links naar rechts en weer terug te laten lopen. Door op jouw voorvoeten te staan met ietwat gebogen knieën ben jij sneller in beweging en kan je gemakkelijker heen en weer bewegen.

Tip 5: Voorkom unforced errors

Een unforced erros is een Engelse term voor onnodige fouten. Dit moet je ten alle tijden voorkomen. Wanneer jouw tegenstander jou in de problemen te brengen is het zaak om de bal in ieder geval op de tafel te krijgen. Probeer een bal die vol topspin of effect zit niet in een hoek weg te leggen. De kans dat dit fout gaat is vrij groot.

Populaire producten

  • Dione Tafeltennistafel S500o
  • Buffalo Outdoor tafeltennistafel  
  • Cornilleau Sport 250S 

Misschien vind je dit ook interessant?