Tafeltennistafel kopen: waar moet je op letten?

Ben je een fanatiek of beginnend tafeltennisser? Ben je opzoek naar een nieuwe tafeltennistafel maar heb je geen idee waar je op moet letten? In dit artikel nemen we een aantal handige tips en aandachtspunten met je door.

tafeltennistafel kopen

Indoor of outdoor

Tafeltennistafels zijn in veel verschillende varianten te verkrijgen. Daarom is het maken van de juiste keuze vaak erg ingewikkeld. Eén van de belangrijkste vragen die jij jezelf moet stellen is: ben je van plan om binnen of buiten te spelen? Dit is van belang omdat er namelijk indoor en outdoor tennistafels zijn. De indoor tafels zijn geschikt voor het binnen spelen en de outdoor tafels zijn bedoeld voor het spelen in de buitenlucht. Het verschil zit hem in het materiaal waar de tafels van gemaakt zijn. Daarnaast zijn outdoor tafels vaak robuuster.

Verrijdbaar of niet?

Er zijn verrijdbare en niet verrijdbare tafels. Daarom is het goed om na te de denken over de plek waar je de tafel neerzet. Zet je deze op één plek en ben je niet voornemens om deze te verzetten? Dan zou een niet verrijdbare tafeltennistafel kunnen voldoen. Echter, mocht je wel van plan zijn om de tafel na gebruik op te ruimen. Dan raden we aan om een verrijdbare variant aan te schaffen. Deze is uitgerust met wieltjes waardoor je de tafel gemakkelijk van A naar B kunt rijden.

Inklapbaar

Heel veel tafels zijn inklapbaar. Dat wil zeggen dat je beide speelhelften kunt inklappen. Hierdoor neemt de tafel minder ruimte in beslag. Daarnaast heeft het als voordeel dat je ook in je eentje kunt tafeltennissen. Dit omdat als je één kant uitklapt en de andere kant niet, de bal via het ingeklapte deel steeds bij je terugkomt. Mocht je het dus leuk vinden alleen te spelen of te trainen. Dan raden we aan om te zoeken naar een inklapbare variant.

Verstelbare poten

Speel je op een oneffen terrein? Dan is het advies om te kijken naar een tafel met verstelbare poten. Hierdoor kun je de tafel, ondanks het terrein, toch rechtzetten waardoor deze geen invloed heeft op het spel.

Kleur van de tafel

Er zijn meerdere kleuren tafels te verkrijgen. In principe maakt de kleur van de tafel niet uit. Zij het dat blauw de officiële kleur is. Dit omdat de kleur blauw het best afsteekt bij het witte balletje. Hierdoor is het balletje makkelijker te onderscheiden waardoor het tafeltennissen ietwat gemakkelijker wordt.

Populaire producten

  • Dione Tafeltennistafel S500o
  • Buffalo Outdoor tafeltennistafel  
  • Cornilleau Sport 250S 

Misschien vind je dit ook interessant?