Tafeltennisballetje kopen: waarop moet je op letten?

Ben jij een fanatiek tafeltennisser of speel jij wel eens een potje tafeltennis met vrienden of bekenden? Ben jij op zoek naar goede tafeltennisballetjes en vraag jij je af waarop je moet letten bij het kopen van deze benodigdheden? Tafeltennisballetjes zijn er in verschillende kwaliteitsgradaties, soorten en maten. In dit artikel vertellen we waarop jij moet letten wanneer je tafeltennisballetjes gaat kopen.

tafeltennisballetjes

Waarom zijn goede tafeltennisballetjes zo belangrijk?

Wanneer jij af en toe een potje tafeltennis speelt zal het verschil in balletjes jou misschien niet eens zo erg opvallen, maar wanneer je vaker gaat spelen zal dit zeer zeker wel het geval zijn. Een balletje van goede kwaliteit gaat minder snel kapot, stuiter beter en blijft langer in goede staat. Wanneer je regelmatig speelt wil je natuurlijk graag balletjes van een goede kwaliteit die lang meegaan. Daarom is het goed om te kijken welke kwaliteitsballetjes jij wenst.

kopen ping pong balletjes

Welke verschillende tafeltennisballetjes zijn er?

Er zijn verschillende soorten tafeltennisballetjes, we sommen even de meest voorkomende varianten op:

  • Balletjes zonder sterren: Deze balletjes zijn eigenlijk de slechtste die er zijn. Voor kleine kinderen of mensen die maar een enkele keer willen spelen kunnen deze balletjes nog prima, maar wanneer iemand wat vaker en serieuzer wil gaan spelen is dit een enorme afrader.
  • Balletjes met één ster: Deze balletjes zijn al een stuk beter dan de hierboven beschreven categorie en zijn qua prijs-kwaliteit verhouding misschien wel de beste optie. De balletjes zijn relatief goedkoop, gaan vrij lang mee en stuiteren goed.
  • Balletjes met twee sterren: De balletjes met twee sterren zijn qua kwaliteit vergelijkbaar met de volgende categorie, maar aanzienlijk duurder dan de balletjes met één ster. De balletjes met twee sterren liggen qua kwaliteit erg dicht bij de balletjes met drie sterren, maar wanneer één balletje van de productie niet voldoet aan de eisen wordt de hele set tot twee sterren geclassificeerd.
  • Balletjes met drie sterren: Tenzij je een professional bent raden we af om voor deze balletjes te gaan. De balletjes zijn duur, en misschien niet eens beter dan de balletjes met twee sterren. De kans is groot dat een set met balletjes van twee sterren en een set met drie sterren voor een groot percentage hetzelfde is, maar dat er bij de set met twee sterren een paar ‘afgekeurde’ balletjes zitten.
  • Balletjes met vier sterren: Balletjes met vier sterren zijn nep. Ze zijn er wel, maar worden niet erkend door de bond. Het is dus gewoon een gemene marketingtruc. Trap hier dus niet in.

Welk balletje past bij mij?

Aan de hand van de hierboven gegeven informatie en het zelf inschatten van jouw kwaliteiten en wat voor speler jij bent kun je een afweging maken voor welke balletjes jij gaat. Ben jij een recreatie speler die af en toe eens speelt? Dan raden wij balletjes van één ster aan. Speel jij vaak en wil je daadwerkelijk serieus bezig met jouw ontwikkeling? Maak dan de stap naar twee ster balletjes. Ben jij uiteindelijk uitgegroeid tot een speler die bijna professioneel bezig is met tafeltennis? Dan wordt het tijd voor balletjes met drie sterren.

Populaire producten

  • Lynnz® 10x tafeltennis ballen
  • Angel Sports Tafeltennisballen
  • Buffalo Tafeltennisballetjes 

Misschien vind je dit ook interessant?