Tips voor de beginnend tennisser

Ben jij een beginnend tennisser of moet je nog beginnen met tennis? Ben je opzoek naar tips en tricks om de sport zo snel mogelijk onder de knie te hebben? In dit artikel nemen we er een paar met je door!

Koop een goed racket

Als beginnend tennisser is het belangrijk om een goed racket te hebben. Dat betekent overigens niet dat je het duurste racket moet aanschaffen. Het is veel belangrijk om een tennisracket te kopen die aansluit bij jouw niveau en lichaam.

Wees geduldig

Tennis is soms lastig om te doen. Dit komt omdat het een technische sport is. Belangrijk is dat je geduld opbrengt. Blijf vooral veel oefenen en focus je op de techniek van de sport. Na verloop van tijd zullen de voorwaartse stappen goed zichtbaar zijn.

Blijf naar de bal kijken

Het is belangrijk dat je heel goed naar de bal blijft kijken. We zien nog vaak genoeg dat tennissers en tennissters op het laatste moment wegkijken. Het lijkt alsof het moment dan al is geweest. Maar niets is minder waar. Door naar de bal te blijven kijken kun je inschatten waar de bal terecht komt waardoor je deze beter kunt verwerken.

Blijf kalm

Veel tennissers raken in paniek wanneer ze de eerste opslag in het net of uit slaan. Dit komt omdat de tweede opslag dan goed moet zijn om geen punt tegen te krijgen. We raden aan om rustig te blijven. Sla de bal desnoods op ‘zachtjes en op save’ zodat je zeker weet dat de bal over het net gaat. Dat is namelijk een beter alternatief dan het maken van de tweede fout.

Let op de techniek

De bal zo hard en met zoveel mogelijk kracht terugslaan. Daar ligt vaak de focus op. Maar dat is niet aan te raden. Zodra de focus ligt het op hard slaan van de bal krijg je vaak ongecontroleerde slagen. We raden daarom aan om je te focussen op de techniek. Als je de bal technisch goed slaat hoef je helemaal niet veel kracht te zetten.Sport

beginnend tennisser

Probeer de backhand

De backhand is voor veel beginnend spelers erg lastig. We zien zelfs dat deze vermeden wordt en dat er zo bewogen wordt dat de bal op de forehand terecht komt. Dat is vrij omslachtig, kost veel energie en is moeilijk uitvoerbaar. Daarom raden we je aan om de backhand te blijven proberen. Als tip kunnen we meegeven dat handig is om het racket met beide handen vast te houden. Hierdoor kun je de bal gemakkelijker richting meegeven.

Let op je houding

Het is heel moeilijk om een bal terug te slaan die dicht bij je lijf is. Daarom is het belangrijk om op je houding te letten. Dus hoe sta jij ten opzichte van de bal? Zodra je een goede houding aanneemt wordt het tennissen een stuk makkelijker en is het minder technisch.

Misschien vind je dit ook interessant?