Hoeveel calorieën verbrand je met tafeltennis?

Wil je graag afvallen en vraag jij je af of tafeltennis hiervoor een geschikte sport is? Of ben je gewoon benieuwd hoeveel calorieën je verbrand met tafeltennis? In dit artikel nemen we het met je door.

calorieën verbranden tafeltennis

Afvallen door tafeltennis

Laten we vooropstellen dat elke vorm van beweging bijdraagt aan jouw afvaldoel. Dit om het simpele feit dat je tijdens het bewegen de nodige energie verbrand. Dat betekent dus dat een potje tafeltennis in alle gevallen een goed idee is. De vraag is alleen, verbrand je tijdens een uurtje tafeltennis veel of weinig calorieën? Dat nemen we onderstaand met je door.

Verschillende factoren

Het is moeilijk om aan te geven hoeveel calorieën je verbrand met tafeltennis. Dit omdat het afhankelijk is van verschillende factoren.

Eén van die factoren is je huidige lichaamsgewicht. Ben je vrij zwaar? Dan verbrand je meer calorieën dan iemand die heel licht is. Dat is gelijk ook de verklaring waarom mannen doorgaans meer calorieën verbranden dan vrouwen. Dit omdat ze simpelweg vaak zwaarder zijn.

Daarnaast maakt de intensiteit van je work-out een groot verschil. Speel je een officiële wedstrijd waarbij je er alles aan doet om te winnen of sla je voor de fun een balletje waarbij een goed en gezellig gesprek belangrijker is?

afvallen tafeltennis

Hoeveel calorieën verbrand je met tafeltennis?

Zoals hierboven al vernoemd is het moeilijk om aan te geven hoeveel calorieën je verbrand. Echter, om je toch een beeld te geven sommen we hieronder een indicatie voor je op. We gaan in onderstaande tabel uit van één uur tafeltennis op een gemiddelde intensiteit.

1H 60 kilogram 70 kilogram 80 kilogram 90 kilogram
375 calorieën 320 calorieën 370 calorieën 415 calorieën

 

Conclusie

De conclusie die je hieruit kunt trekken is dat tafeltennis wel degelijk kan bijdragen aan het behalen van jouw afvaldoel. Echter is het ook zo dat er heel veel sporten zijn waarbij je meer calorieën verbrand. Om je een voorbeeld te geven nemen we een uur wielrennen op hoge intensiteit. In zo’n geval verbrand je in een uur tijd al snel tussen de 630 en 940 calorieën. Bijna het dubbele dus!

Relevante producten

  • Dione Tafeltennistafel S500o
  • Rucanor Tafeltennisset
  • Pingpongballen 

Misschien vind je dit ook interessant?