Wat zijn natte tennisballen?

Ben jij een fanatieke tennisspeler of speel je zo af en toe eens een potje tennis? Heb jij gespeeld voor, na of tijdens een regenbui en zijn jouw tennisballen nu nat en vraag je je af wat je moet doen met natte tennisballen? Het is belangrijk om natte tennisballen goed te laten drogen zodat de levensduur van jouw tennisballen niet plotseling hard achteruitgaat. In dit artikel vertellen we wat jij het beste kan doen met natte tennisballen en hoe je jouw ballen moet onderhouden.

natte tennisballen

Spelen met natte tennisballen

Wanneer het geregend heeft of begint met regenen wanneer jij tennist kunnen tennisballen erg nat worden. De ballen namen het water op, stuiteren lastiger en worden een stuk zwaarder. Tijdens het spelen moet je hier goed rekening mee houden. Mocht je trouwens padel spelen met natte padelballen dan moet je goed oppassen. De ballen zijn dusdanig zwaarder geworden dat het racket serieuze beschadigingen kan oplopen. Zeker bij harde smashes of het verwerken van harde ballen kan dit gebeuren. Kijk hier dus mee uit en overweeg te stoppen als de ballen erg nat en zwaar zijn.

Bewaar natte tennisballen niet in de koker

Normaal gesproken raden we aan om tennisballen in de bijgeleverde koker te bewaren. Zo blijven de ballen goed en raak je de ballen niet zo snel kwijt. Wanneer de ballen nat zijn geworden is het echter beter om dit niet te doen. Wanneer je naar huis gaat en vrij snel thuis bent kan het geen kwaad, maar wanneer je thuis bent raden we aan om de ballen uit de koker te halen. Leg de ballen in een ruimte op kamertemperatuur. Laat de ballen een paar uur drogen stop ze vervolgens in de koker. Leg de ballen niet op de kachel of onder of op de (vloer)verwarming.

Ballen in een koker bewaren

Wanneer de ballen droog zijn is het goed om de ballen weer terug in de koker te stoppen. Wanneer jouw tennisballen wat verouderd zijn is het een voor de levensduur van jouw tennisballen goed om eens in de week even wat verse lucht, oftewel extra druk, aan de koker toe te voegen. Pomp wat lucht in de koker en doe vervolgens de deksel er weer goed op. Zo blijven jouw ballen lang bespeelbaar.

Misschien vind je dit ook interessant?