Tips voor het spelen op gravel

Ben jij een fanatiek tennisser en speel je vaak op gravel? Of ben je een beginnend tennisser en lijkt het je wat om op gravel te spelen? Ben je opzoek naar handige tips en praktische aandachtspunten? In dit artikel nemen we ze met je door.

tennis op gravel

Speel een volley

Blijft jouw tegenstander ver achter de baseline staan? Speel dan eens een directe volley. Je zult zien dat de tegenstander dit niet verwacht. Door af en toe te verrassen dwing jij je tegenstander om snel te reageren waardoor de kans op fouten een stuk groter is. Daarnaast trek jij je medespeler uit zijn comfort zone. Hij of zij zal zenuwachtig worden van het feit dat hij niet weet wat hij kan verwachten.

tips gravel

Buiten de tramrails dwingen

Bij graveltennis is het vaak moeilijk om een punt te maken. Dat is dan ook de reden waarom je bij bijvoorbeeld Rolland Garros vaak lange rally’s ziet. Om het je tegenstander nog moeilijker te maken is het raadzaam om degene buiten de tramrails te dwingen. Met de tramrails worden de extra banen bedoeld die alleen gebruikt mogen worden bij een dubbelspel. Vanuit daar is vrijwel onmogelijk om een punt te scoren. Hierdoor krijg je ballen naar je toegeslagen die relatief eenvoudig te verwerken zijn. Zodra je dit meermaals doet wordt de druk op de tegenstander steeds groter waardoor de kans dat hij of zij een fout maakt toeneemt.

Wees geduldig

Zoals gezegd is het op gravel moeilijk om een punt te maken. Daarom is het verstandig om geduldig te blijven. Focus je daarom op je techniek en op het maken van de juiste keuzes. Hiermee voorkom je dat je geforceerd gaat aanvallen waardoor de kans op foute slagen een stuk kleiner wordt.

Twee meter verder naar achteren

Ga bij het spelen op gravel eens twee meter verder naar achteren staan. En speel vanuit daar de bal met een grote boog, diep in het veld. Hierdoor dwing je een kans op het spelen van korte bal af. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat de bal verkeerd stuitert. De tegenstander zal daardoor denken dat hij of zij op die bal kan aanvallen maar dan blijkt op het laatste moment dat dit toch niet het geval is.

Misschien vind je dit ook interessant?