Tennis in de regen: kan dat?

Ben jij een fanatieke tennisspeler of ben jij van plan om binnenkort even te gaan tennissen? Vraag jij je af of je mag tennissen als het regent? Tennis wordt gespeeld op verschillende ondergronden. Sommige tennisbanen blijven bespeelbaar tijdens de regen, bij andere banen dien je bij regen te stoppen met het gebruik maken van het tennisveld. Wil jij weten of je kan tennissen wanneer het regent? In dit artikel leggen we het uit.

tennissen in de regen

Tennissen als het regent: Op gravel

Wanneer het regent op een gravelbaan is het verboden om verder te spelen. Bij de eerste druppels kan de game nog worden afgemaakt, maar wanneer het eerste kleine plasje ontstaat moet er gestopt worden. Doe je dit niet dan kan er serieuze schade aan de baan ontstaan. Ook vegen of slepen is niet meer toegestaan na het vallen van regen op de baan. Een voordeel van gravel is dat de regen in de meeste gevallen vrij snel verdwijnt waardoor er snel weer gespeeld kan worden.

Tennissen als het regent: Op kunstgras

Tennissen op kunstgras kan geen kwaad wanneer het lichtjes regent. Er kan nog een behoorlijke periode worden doorgespeeld. Mocht de regen langdurig aanhouden en uiteindelijk een X-aantal plassen veroorzaken op de baan dan is het echter toch aan te raden om te stoppen. Dit omdat het spel een stuk moeilijker wordt en de kans op blessures toeneemt wanneer de baan nat en glad wordt.

Tennissen als het regent: Smashcourt

Smashcourt is een combinatie tussen gravel en kunstgras en is het minst weersgevoel. Op smashcourt banen kan lang worden doorgespeeld bij regenval. Deze beschadigen niet, blijven goed bespeelbaar en worden niet gevaarlijk om te gebruiken. Wil jij tennissen als het regent en heeft jouw club een smashcourtbaan? Maak hier dan gebruik van.

Tennissen als het regent: Op gras

Banen van natuurgras zie je maar zelden, maar natuurlijk kan het voorkomen dat jij ergens bent en op een natuurgrasbaan stuit. Op deze banen kan je beter niet spelen tijdens of vlak na regenval. De bal stuitert dan heel anders en de baan kan serieuze schade oplopen wanneer het nat is. Dit zou zonde zijn van de doorgaans strak onderhouden grastennisbanen.

Misschien vind je dit ook interessant?