Padel tennis: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij een tennisliefhebber en vraag jij je af wat padel tennis is? Heb je gehoord van padel tennis maar heb je geen idee wat dit inhoudt? In dit artikel gaan we daar verder op in!

wat is padel tennis

Wat is padel tennis?

Padel tennis is een tennisvorm waarin accenten van tennis en squash zit verwerkt.

Padeltennis wordt gespeeld op een baan die 10 meter breed is en 20 meter lang. De rechthoekige baan wordt omringd door glaswerk en hekwerk.

De racketsport wordt gespeeld met twee teams die beiden uit twee personen bestaan.

Bedoeling is om de bal dusdanig op de speelhelft van de tegenstander te slaan dat deze niet meer te verwerken is. Zodra de bal meer dan één keer op de speelhelft van de tegenstander stuitert heb je een punt verdient.

Ook verdien je een punt wanneer de tegenstander een fout maakt. Dit kan zijn dat hij of zij de bal in het net slaat, buiten het veld slaat of ineens tegen het hekwerk of glas slaat.

Het tellen van de punten gebeurt op dezelfde manier als bij ‘normaal’ tennis.

padel tennis

Gebruik maken van de omheining

Bij padel tennis mag er in sommige gevallen gebruik gemaakt worden van de omheining. Zo kun je ervoor kiezen om de bal tegen het glas op jouw speelhelft te slaan met als doelstelling om de speelhelft van de tegenstander te bereiken.

Ander racket

Een padelracket is niet te vergelijken met een normaal tennisracket. Het racket is kleiner van formaat, ronder van vorm en heeft geen snaren.

Verschillende soorten ballen

Een padel tennisbal lijkt in eerste instantie heel veel op een normale tennisbal. Maar toch zit er een wezenlijk verschil in. In een padel tennisbal zit minder atmosferische druk verwerkt. Daardoor krijgt de bal minder snelheid mee en gaat die trager dan een reguliere tennisbal.

Misschien vind je dit ook interessant?