Hoe hoog hangt een badmintonnet?

Ben jij een beginnend badmintonspeler, wil jij graag gaan beginnen of kijk jij wel eens naar badmintonwedstrijden? Vraag jij je af hoe hoog een badmintonnet nou eigenlijk hoort te hangen? Het op de juiste hoogte van een badmintonnet is natuurlijk enorm belangrijk voor het verloop van het spel. De hoogte waarop een badmintonnet moet hangen is internationaal afgesproken. Wil jij hierover alles weten? In dit artikel vertellen we wat jij moet weten.

hoogte badmintonnet

Wat is badminton?

Bij badminton denken vele Nederlanders aan een campingspelletje, maar dit is natuurlijk geheel ten onrechte. Badminton is veel meer dan het overspelen van een pluimpje. Badminton is een fanatieke binnensport waarbij deelnemers het 1 tegen 1 of 2 tegen 2 tegen elkaar opnemen en proberen de shuttle op de speelhelft van de tegenstander te slaan. De snelheid waarmee gespeeld wordt leidt tot spectaculaire rally’s en veel spektakel. Badminton is in Nederland wat minder populair dan in andere landen. De sport is Olympisch en jaarlijks zijn er enkele nationale en internationale grote badmintontoernooien. Het populairst is badminton in Aziatische landen, maar ook in het Verenigd Koninkrijk wordt op een hoog niveau badminton beoefend.

hoogte badminton net

Hoe hoog hangt een badmintonnet?

Dat een badmintonnet overal ter wereld op dezelfde hoogte hangt is natuurlijk enorm belangrijk. Wanneer dit niet zo zou zijn dan is het spel op elke plaats anders en hebben spelers die graag rakelings over het net spelen een probleem. Het badmintonnet hangt aan de zijlijnen altijd op 1,55 meter hoogte. Het net hangt natuurlijk een klein beetje slap en daarom is de hoogte in het midden wat lager. Het net hangt in het midden op 1,524 meter hoogte. Wanneer de shuttle het net raakt en de kant opvalt van de speler die het laatst het speeltuig heeft aangeraakt dan telt het punt niet, wanneer de shuttle de ‘goede’ kant opvalt voor de slaande speler dan telt het punt wel.

Hoe groot is een badmintonveld?

Badminton kan zoals gezegd in enkel- en dubbelspel gespeeld worden. Het formaat van het veld veranderd bij de spelvorm die gehanteerd wordt. Bij enkelspel is het veld langer en smaller, bij dubbelspel is het veld korter en breder. De afmetingen van het veld zijn bij enkelspel: 13,4 meter lang en 5,18 meter breed. Bij dubbelspel is het veld 12,64 meter breed en 6,1 meter breed.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport