Tips voor het kopen van warme paardrijhandschoenen

Paardrijhandschoenen zijn erg prettig om te dragen tijdens het buitenrijden of in de winter. Ze zorgen ervoor dat je handen lekker warm blijven tijdens het rijden. Ook zorgen de meeste paardrijhandschoenen voor bescherming van je vingers en voor extra grip op de teugels. Bij wedstrijden staat het dragen van witte handschoenen erg verzorgd.

paardrijhandschoenen

Het is wel belangrijk dat je de juiste maat paardrijhandschoenen draagt. Bij de meeste online winkels kun je via een maattabel achterhalen welke maat je moet bestellen. Er staat dan precies aangegeven hoe je je handen op dient te meten. In een winkel kun je natuurlijk gewoon verschillende soorten paardrijhandschoenen passen om te bepalen welke het meest comfortabel zit.

Verschillende soorten en materialen

Ben je al jong begonnen met paardrijden? Dan ken je vast en zeker de magic gloves wel. Dit zijn handschoenen die gebreid zijn en aan de binnenzijde voorzien zijn van nopjes. Deze paardrijhandschoenen zijn zo elastisch dat ze altijd passen. In de winter zijn deze paardrijhandschoenen lekker warm en je kunt ze krijgen in verschillende kleuren.

Een andere soort paardrijhandschoen is de katoenen variant. Ook deze gaat al decennia lang mee en kun je nog steeds kopen in de winkel. Beide soorten zijn simpele handschoenen die voor iedere ruiter geschikt zijn.

Voor de ruiters die echt serieus met paardrijden bezig zijn, zijn er paardrijhandschoenen verkrijgbaar van kunstleer. Op dit moment is dit een handschoen die over het algemeen het meeste gebruikt wordt. Omdat ze dun aanvoelen heb je meer grip en geeft het je meer gevoel tijdens het rijden.

Ook worden er vaak combinaties gemaakt met kunstleer. Een voorbeeld hiervan is een bovenzijde van stof die super elastisch is, en een onderzijde van kunstleer. De onderzijde zorgt ervoor dat je voldoende grip houdt op de teugels, terwijl de bovenzijde ervoor zorgt dat je nog meer gevoel krijgt bij het paardrijden. Een ander voorbeeld zijn handschoenen met een gebreide bovenkant en een kunstleren onderkant. Of handschoenen met een elastisch deel op de knokkels, wat voor meer beweeglijkheid zorgt.

paardrijhandschoen

Paardrijhandschoenen voor in de winter

Eigenlijk kun je niet zonder paardrijhandschoenen in de winter. Niet alleen hoop je meer grip te krijgen, het is ook belangrijk dat je handen lekker warm blijven. De magic glove die we al eerder noemden zou je goed kunnen gebruiken als een winterhandschoen, maar er zijn nog meer opties op de markt.

Wat dacht je bijvoorbeeld van handschoenen die aan de binnenzijde gevoerd zijn met fleece? Ook zijn er handschoenen verkrijgbaar die gemaakt zijn van polar fleece. Ze geven minder grip dan bijvoorbeeld handschoenen van kunstleer, maar dit wordt aan de binnenzijde van de handschoen opgelost met een siliconen opdruk.

Ook zijn er paardrijhandschoenen verkrijgbaar die dik gevoerd zijn. Ze hebben misschien iets minder bewegingsvrijheid, maar je weet in elk geval zeker dat je warme handen hebt tijdens het rijden, wat ook niet onbelangrijk is.

Wat voor handschoen je ook zoekt, voor iedere ruiter is er wel een soort of materiaal te vinden dat perfect bij hem/ haar past.

Veel gekochte product

  • HV Polo Paardrijhandschoenen Winter
  • Uvex Handschoenen Crx700

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport